הניו יורק טיימס העלה ביום רביעי שעבר טור דעה של פארוז סידוואה, מנתח טראומה ומנתח כללי שעבד בבית החולים האירופי בחאן יונס במשך שבועיים בחודשים מרץ ואפריל. סידוואה שוחח עם 65 רופאים על הטיפול שלהם בילדים שנפצעו בעזה. על פי אותו טור, כ-44 מתוך 65 רופאים נתקלו בילדים בגילאים שונים עם פציעות ירי בגולגולת, ועל פי הקרובים שלהם, הם נורו ע"י כוחות צה"ל הפועלים בעזה.
באותה כתבה פורסמו 3 תמונות רנטגן של גולגולת של ילדים שנהרגו וסופקו ע"י ד"ר מימי סעאיד, מתנדבת של ארגון בשם PAMA, ואמורות להיות הוכחות לכך שחיילי צה"ל אחראים למותם של הילדים. מהר מאוד גולשים ברשת התחילו לפקפק באותן תמונות והעלו שרשורים שמסבירים למה מדובר בדיס-אינפורמציה.
Hello @afalkhatib
I saw your post after seeing the reply from @COLRICHARDKEMP and @AntSpeaks, and then I read the article, twice. As someone who is actually a forensic ballistics specialist, I wanted to respond to your post, and this article, with some facts that will… https://t.co/NLhX9ILcCn
גולשת בשם שריל, אשר לא חושפת את שמה האמיתי וטוענת שיש לה התמחות בבליסטיקה פורנזית, טוענת שלא מדובר בנשק של צה"ל. בין היתר, היא טענה כי הנזק לגוף מירי כדור תלוי בנשק ובקליבר של הקליע שבו נעשה שימוש. לדבריה, סוג הנשק שמשמש את צה"ל, עם כדורי 5.56, אמור ליצור נזק גדול יותר ממה שנראה בתמונות.
שריל גם מסבירה כי כאשר הקליע פוגע בגולגולת במהירות גבוהה הוא עובר דרך הגולגולת והכניסה המיידית קטנה ונקייה ואילו היציאה בקדמת הגולגולת בתוך הראש רחבה יותר ומתרחבת. הוא מרסק את עצם הגולגולת בכניסה ויוצר רסיסי עצמות שנעים עם הקליע וגורמים לנזק גדול יותר. בהמשך היא גם טוענת שכדור במהירות גבוהה לא אמור להישאר בתוך הגולגולת כפי שנראה בצילום, אלא אם הוא נורה ממרחק גדול מאוד ובמצב כזה צריך דיוק מאוד גבוה כדי שיפגע בגולגולת של ילד מתחת לגיל 12, כפי שיש בכתבה לכאורה.
גם מאט טארדיו, איש כוחות הביטחון של ארה"ב לשעבר, חייל כוחות מיוחדים וצלף, טוען כי הכתבה משקרת או לא מדייקת לפחות בנושא. הוא העלה פוסט ארוך בנושא המתייחס לסוג הכדורים שמשתמשים בהם צלפים שלפיו לא הגיוני שכדור של צה"ל אחראי לנזק בתמונות הרנטגן. בנוסף אליהם, עוד מומחים מסוגים שונים טוענים שאין היגיון בתמונות. אחות בחדר טראומה טוענת שכדור חייב להשאיר שברים בגולגלת, אדם אחר טוען שהתמונות לא תואמות את הגילאים המדוברים ועוד.
As a former Law Enforcement Officer, Ret. Special Forces Soldier (Green Beret) and Sniper, I feel confident in saying I know the effects of 5.56 NATO (M855).
Conclusion:
The NYT lied or failed to verify the information presented to them. This is based on the MV and BC of the… pic.twitter.com/0gusGVtwHg
טענות נוספות בנוגע למאמר נוגעות לכותב. פארוז סידוואה התבטא בעבר נגד ישראל ואף שיקר לא מעט לגבי טבח 7.10, כולל ציטוט מפוסט שלו בו כתב: "אני לא מכיר שחמאס הרג מישהו שביקש עזרה, חמאס לא יורה ומענה מתנגדים, בזמן שישראל יורה ומענה פלסטינים בכמות תעשייתית". כמו כן, הוא טען כי חמאס לא משתמש באזרחים כמגן אנושי.
The author of the NYT piece weighs in, and it's exactly what you'd expect pic.twitter.com/BFe4qK9cro
הארגון שעומד מאחורי אותם רופאים שהתראיינו וסיפקו את התמונות הוא PAMA, שראשי התיבות שלו הן Palestinian American Medical Association (ארגון רפואה פלסטיני בארה"ב). אותו ארגון אולי באמת מטפל בחולים ולא כדאי להמעיט בערכו הרפואי, אבל הוא גם משתף מדי פעם מידע כוזב על המלחמה, כמו השמועה על תקיפת בית החולים בתחילת המלחמה שהתבררה בתור טיל שנורה ע"י הג'יהאד האיסלאמי וגרם לנזק קטן בהרבה מהדיווח הראשוני על 500 הרוגים. כמו כן, הוא אירח הרצאות של הפעילה הפוליטית לינדה סרסור.
Proof the piece was authored by a PAMA volunteer, as was the person who supplied the images, Dr. Mimi Syed.
It's a shame because I'm sure PAMA has done important work in Gaza with those tragically impacted by the war. But there's no excuse for joining the disinformation campaign pic.twitter.com/ctCzz3vEoN
מנגד, אותם רופאים גם העידו טענות מוכרות על כך שהילדים שהגיעו לבית החולים שלהם סבלו מרעב חמור, מצב פסיכולוגי קשה וחלק גדול מהם הראה סימני אובדנות. כמו כן, תינוקות שנולדו בריאים הגיעו מהר מאוד לטיפולים מצילי חיים כתוצאה מתת בתזונה.
אומנם תמונות הרנטגן בהחלט חשודות, אך קשה להתווכח עם התנאים הקשים הסוררים ברצועת עזה מאז החלה המלחמה לפני שנה. האזור שכבר בעבר היה נחשב לאחד הצפופים והעניים בעולם הפך בשנה האחרונה לאחד האזורים הכי קשים למחייה בעולם, גם בגלל ההפגזות הרבות של צה"ל וגם בגלל השליטה של ארגון הטרור חמאס שמונע מהתושבים לקבל את הסיוע ההומניטרי שנכנס מהגבול הישראלי. נזכיר שגם 101 ישראלים עדיין נמצאים בשבי החמאס וסובלים מאותו רעב ומחסור בתנאים סניטריים בסיסיים.