בשבוע שעברה השיקה OpenAI את Sora, הכלי שמאפשר ליצור סרטונים באמצעות טקסט בלבד. מאז, לא במפתיע, יש גל של מתקפות סייבר חדשות שמנצלות את ההייפ סביב הכלי, שביום השקתו אף קרס מרוב ביקוש.

חברת הסייבר הישראלית Guardio זיהתה מודעות מזויפות בעברית שהחלו להופיע בפייסבוק, ממומנות, שמובילות לאתרים המתחזים להיות האתר הרשמי של סורה. אתרים אלו נראים אמינים, אך ברגע שלוחצים על כפתור "הורדה", תוכנה זדונית יורדת ישירות למכשיר שלכם.

במודעה נכתב בעברית עילגת (שכבר אמורה לעורר חשד): "Sora AI -חדש ויוצר רעש בעולם יצירת הווידיאו... הצלחה מידית עם אלפי אנשים שמצטרפים". הקישור המזויף אמנם משתמש במילים - openai ו-sora, אבל הסיומת שלו היא index.com, כך שברור שלא מדובר באתר הרשמי.

"זהו דפוס פעולה מוכר: הסקאמרים תמיד מחפשים טרנדים לוהטים ומקומות שבהם יש רגש חזק, כמו התרגשות או סקרנות, כדי לנצל אותם לטובתם", אמרו בחברה. "כדי להימנע מהסכנות הללו, זכרו להוריד כלים מהאתר הרשמי בלבד. אל תתנו להתרגשות להוביל אתכם ללחוץ על קישורים חשודים – איפה שיש הייפ, יש גם סיכוי גבוה להונאות. היו ערניים ושמרו על עצמכם".

סורה הוא מודל שהופך טקסט לווידיאו ומסוגל ליצור סרטונים באורך של עד דקה, כאשר הפעם OpenAI היא דווקא לא החלוצה בתחום. במקביל, גוגל Deepmind הציגה אתמול את Veo 2, כלי חדש ליצירת וידאו בינה מלאכותית, שמתבסס על ה-Veo המקורי ויוצר "סרטונים באיכות גבוהה להפליא".