באחד הפוסטים הוויראליים ביותר בקבוצת הפייסבוק "עוברות שוות", בחורה בשם שחר העלתה פוסט ובו שאלה: "שאלה לאמיצות בלבד, מה העיסוק שלכן וכמה אתן מרוויחות בחודש?"
באופן חריג מעל 1,000 נשים, בפרופיל המלא שלהן, חשפו כמה הן מרוויחות. "נוצר דיבור מאוד חזק על שכר, שאמר, 'הגיע הזמן שנלמד לדרוש שכר הולם ונמצב את עצמנו במקום העבודה'", מספרת יעל וינר, מייסדת ומנהלת "עוברות ושוות", מיזם לקידום עצמאות פיננסית של נשים. הקבוצה הסגורה בפייסבוק מונה 70 אלף חברות, ויש גם עמוד אינסטגרם, בלוג ועמוד יוטיוב.
מהתשובות של הנשים, בלטו, לא במפתיע, המשכורות הגבוהות בהייטק. "יש פה פרדוקס, השכר בהייטק גבוה בהרבה מהשכר הממוצע במשק ומעט נשים יחסית עובדות בהייטק. באופן פרדוקסלי, ההייטק מגדיל את פערי השכר. חלק מהעניין הוא להכניס נשים להייטק, כדי להעלות להן את השכר ולייצר יותר שוויוניות", מסבירה וינר.
נקודה מעניינת הייתה שנשים באינסטגרם, שם הן הגיבו בעילום שם, שיתפו משכורות גבוהות יותר, גם של 40 ו-50 אלף שקלים. "מתברר ממחקרים שדווקא נשים עם שכר גבוה מתביישות לדבר על השכר שלהן, קל יותר להגיד אם את מרוויחה מעט. קשה לנו לדבר על כסף ולדרוש משכורות גבוהות", אומרת וינר.
השאלה "איך נשים יכולות להגיע להייטק גם ממקצועות לא טכנולוגיים" עומדת במרכזו של כנס "עוברות להיות שוות" שיעסוק בעולם העבודה העתידי. הכנס ייערך מחר, 15 בפברואר, במתחם OpenVally בקיסריה בהשתתפות בכירות מחברות מובילות, בהן אמדוקס, מיקרוסופט, Hibob ,Edwards ו-igentify.
רשת OpenValley מפעילה מתחמי עבודה בקיסריה, יקנעם ורמת ישי, ומהווה מרכז צמיחה וטיפוח למיזמים טכנולוגים. "החלק הראשון של הכנס יכלול מפגש אינטימי בין נציגות החברות לנשים בקהילה - מפגשי אחד על אחד, שיכולים להביא לגיוס או סוג של מנטורינג. אחר כך יהיה פאנל עם בכירות מהחברות על הצד הלא טכנולוגי של עולמות ההייטק ומה ההייטק עושה כדי לקדם גיוון", אומרת וינר.
והאם זה אומר שכולן צריכות לעבור להייטק?
"אני מאמינה שאנחנו לא צריכים ללכת למקומות עבודה רק בשביל כסף, ובמקביל כסף הוא מאוד חשוב. במשרות שנחשבות נשיות, כי יש בהן רוב של נשים, כמו עבודה סוציאלית וחינוך, המשכורות נמוכות יותר. אני מאמינה שאם נשים יפתחו דלת לעוד מקצועות, אז זה יביא לעליית שכר ברגע שיהיה חוסר באותם מקצועות. השוק תמיד עובד במתכונת של היצע וביקוש, ברגע שלנשים יהיו יותר אלטרנטיבות, אז גם במקצועות נשיים, השכר יקפוץ", אומרת וינר. "דבר אחד בטוח הוא שנשים צריכות לאזור ביטחון לעמוד על השכר שלהן וללכת למשרות שמשלמות יותר כסף. אני בהחלט חושבת שלדבר על כסף זו לא מילה גסה".
"אנו חיים בעולם המשתנה מהר יותר מאי פעם בעבר, תוך יצירת שינויים טכנולוגים המשפיעים בכל חזית ובכל סקטור. במציאות החדשה הזו, עולה חשיבות אדירה בתיווך השינויים הללו במיוחד לנשים, הנדרשות לאמץ מיומנויות עדכניות, ביניהן גמישות מחשבתית ויכולת להסתגל לשינויים במהירות", מוסיפה מנכ"לית OpenValley, שירי גרין-אלגביש.
"לאור הנתונים המוכרים בשטח, קיים אחוז נמוך משמעותית של נשים במקצועות ההייטק, החדשנות והיזמות, ועל כן בחרנו להתמקד בכנס הקרוב במתן כלים חיוניים לטובת אלה הרוצות להנהיג את עולמנו העתידי, תוך שהן מסוגלות לאמץ דפוסי עבודה חדשים, לחשוב באופן יצירתי, לתקשר ביעילות, להיות עצמאיות ועוד".
להרשמה לכנס