אחת הבעיות הגדולות בקבוצות וואטסאפ שלנו היא פייק ניוז. זה אמנם לא דבר חדש, אבל השנה האחרונה בה נאלצנו להתמודד עם מלחמה קשה לוותה רבות בשמועות רבות ושקרים. כעת אפליקציית המסרים של מטא עובדת על כלי שיעזור לנו לגלות מה אמיתי ומה לא, לפחות חלקית.

הפיצ'ר החדש עליו עובדת מטא, חברת האם של התוכנה, הוא אפשרות לחפש בגוגל תמונה שנשלחה בצ'אט כלשהו. ההגיון מאחורי אותו פיצ'ר הוא אפשרות לאימות נוסף למקוריות התמונה, כפי שאנחנו עושים לא מעט בעצמנו כאשר אנחנו גולשים ברשת.

התכונה החדשה עדיין נמצאת בפיתוח אצל מהנדסי החברה, אבל היא מצטרפת לאפשרות חיפוש בגוגל של לינקים שנשלחים בצ'אטים, שגם עליה עוד עובדים. האפשרות לחיפוש תמונות בגוגל היא כמעט הכרחית לאור השיפור העצום ביצירת תמונות בבינה מלאכותית, שכבר כובשת את הרשת.

כאשר משתמשים יוצרים חיפוש אחר תמונה, היא מועברת לגוגל לצורך החיפוש. עם זאת, חשוב לציין שבזמן שהתמונה נשלחת לגוגל, היא לא משותפת עם וואטסאפ, מה שמבטיח שוואטסאפ עצמה לא מאחסנת או מעבדת את התמונה או הכיתוב שלה. שכבת פרטיות נוספת זו מבטיחה שתמונות המשותפת בתוך שיחות יישארו מאובטחות מבלי לפגוע בפרטיות המשתמש. 

ראוי לציין שתכונת חיפוש התמונות תהיה זמינה עבור כל התמונות, ללא קשר לאופן שבו הן שותפו - בין אם נשלחו אישית לכם או שהועברו פעמים רבות. המשמעות היא שמשתמשים יכולים לחפש מידע נוסף על כל תמונה שהם מקבלים, בין אם היא נשלחה על ידי איש קשר קרוב או הגיעה דרך הודעה שהועברה בין קבוצות. התכונה הזו תסייע למשתמשים לאמת את מקור התמונה, לזהות חדשות מזויפות פוטנציאליות או לאמת את האותנטיות של תמונה המופצת ברשת החברתית.

מצד שני, היכולת לחפש קישורים באינטרנט תהיה זמינה רק עבור הודעות המועברות בתדירות גבוהה. כמו בתכונת חיפוש הקישורים, השימוש בחיפוש התמונות יהיה אופציונלי לחלוטין. למשתמשים תהיה שליטה מלאה אם ​​הם רוצים ליזום חיפוש או לא, מה שיבטיח שלא ישותפו נתונים ללא פעולה מפורשת מצדם.