אחרי אינטל בשבוע שעבר, ענקית טכנולוגיה נוספת עומדת לבצע מהלך קיצוצים גדול - חברת ציוד התקשורת האמריקאית סיסקו תקצץ אלפי עובדים ומשרות בסבב פיטורים שני השנה, כחלק ממהלך להתמקד פחות במוצרי חומרה, כמו ציוד מתגי תקשורת - תחום הליבה המרכזי של סיסקו - למוצרי תוכנה מנוהלים (SaaS) בתחומי הסייבר והבינה המלאכותית, כך עולה מדיווח של רויטרס שפורסם אתמול (שבת).

 ניתוח גלובס | שעשוע זיהה את התחום הלוהט של ההייטק. אז למה המזל לא לצידו?
 התמכרנו לאינטל: כך אבדה הזדמנות לפתח את תעשיית השבבים בישראל
 עלייה של עשרות אחוזים בתקיפות סייבר וכופר נגד חברות ישראליות

לפי הדיווח, למעלה מ-4,000 עובדים צפויים להיכלל בתהליך הקיצוצים - מספר הדומה לגל הפיטורים שנערך בחודש פברואר האחרון. המהלך צפוי לצאת לדרך רשמית רק במהלך הדיווח של החברה על תוצאות הרבעון השני, ביום רביעי הקרוב. על־פי ההערכה, סיסקו מעסיקה כיום כ-80,000 עובדים, כך שגל הפיטורים צפוי לכלול בין 5% ל-6% מכלל מצבת העובדים שלה. למרות דליפת המהלך הארגוני המתוכנן, מניית סיסקו ירדה אתמול במסחר המאוחר בנאסד"ק תחילה בכאחוז אחד, ואז חזרה קרוב לרמתה הקודמת בתום יום המסחר. מאז תחילת השנה, ירדה מניית סיסקו בכ- 10%, בעוד שמדד הנאסד"ק בו היא נכללת עלה ב-13.40% באותה התקופה.

לפי הדיווח, נראה שהפיטורים יתמקדו במוצרי מתגי התקשורת וציוד החומרה, ובמערך המכירות הקשור בו, בעוד שהחברה תגדיל את השקעותיה במוצרי סייבר ובבינה מלאכותית.

עד כמה ישפיעו הפיטורים על מרכז הפיתוח והמכירות של סיסקו בישראל? סיסקו לא הגיבה לפניות גלובס וסירבה לפרט כמה עובדים מועסקים בישראל. לפי הרשת החברתית לעובדים לינקדאין, מועסקים בישראל כ-750 עובדי סיסקו במרכזים בנתניה, בתל אביב וכן בחברת השבבים "ליבה" בקיסריה. ניתן יהיה להעריך שהעובדים הקשורים במוצרים הוותיקים של סיסקו, בעיקר מוצרי התקשורת, יושפעו מהמהלך יותר מ-160 העובדים בתל אביב, העוסקים בעיקר במוצרי סייבר ותוכנה. מרכז זה כבר עבר מספר טלטלות, לאחר שהמוצר הישראלי אפסגון בוטל ועובדיו הועברו לפיתוח מוצרי אבטחת המידע בענן פאנאופטיקה - אשר יחד עם שאר החברות הנרכשות בתחום, כמו לייטספין ופוטשיפט, הופך להיות התשובה של סיסקו למוצרי אבטחת ענן, כמו אלה של פאלו אלטו נטוורקס, קראודסטרייק ו־וויז הישראלית.

סיסקו מאתגרת את מיקרוסופט

סיסקו אמנם איננה מפתחת מודל שפה משלה בתחום הבינה המלאכותית היוצרת, אך היא משקיעה כמיליארד דולר בחברות מודלים כמו קוהיר, מיסטראל ו-Scale AI, אותן היא מציעה ללקוחותיה. לאחר שהשלימה את רכישת ספלאנק, חברת הסייבר שנמכרה במחיר הגבוה מאז ומעולם עד כה, 28 מיליארד דולר, הופכת סיסקו לאחת החברות הגדולות המאתגרות את מיקרוסופט באספקת מוצרי ענן ובינה מלאכותית בשוק התוכנה.

יחד עם זאת, המספרים של החברה אינם מאירים פנים כמו אלה של מיקרוסופט: ברבעון הקודם, דיווחה סיסקו על ירידה של 13% בהכנסות הרבעוניות ל-12.7 מיליארד דולר ועל ירידה של 12% ברווח המתואם. קצב ההכנסות השנתי דווקא עלה ב-44%, בזכות מוצרי התוכנה והסייבר.

הכתבה פורסמה במקור בגלובס