אחרי המתנה ארוכה בת שלושה חודשים וחצי מאז נחשפה לראשונה, השיקה ענקית הטכנולוגיה את גרסתה השמינית של מערכת ההפעלה למכשירי האייפון, האייפד והאייפוד טאצ׳. ההשקה החגיגית מקדימה את השקתו של ליין האייפונים החדש שיושק בארה״ב, בריטניה, קנדה, צרפת, גרמניה, אוסטרליה, יפן, הונג קונג, סינגפור, ספרד וברזיל ביום שישי הקרוב – לארץ אגב, צפוי להגיע ליין המכשירים בסוף חודש אוקטובר.
המכשירים התומכים
העדכון הנוכחי ל-iOS מלווה בפרידה רשמית מהאייפון 4 ויהיה זמין לבעלי מכשיר האייפון 4S ומעלה בלבד. בניגוד לאייפון, בגזרת האייפד, אפל דווקא החליטה להמשיך ולתמוך באייפד 2' ובגזרת האייפוד - אפל מקשיחה עמדות והעדכון יהיה זמין לבעלי האייפוד טאצ׳ מהדור החמישי בלבד.
בשל החומרה השונה המאפיינת כל מכשיר, חלק מהפיצ׳רים שיגיעו למכשירים מתקדמים יותר לא יופיעו בדגמים הישנים ובשלב זה כלל הפיצ׳רים הזמינים למערכת ההפעלה החדשה יופיעו בדור המכשירים האחרון בלבד.
עוד ב-Geektime:
- Flash יעקוב אחר הפעילות הגופנית והשינה שלכם תמורת מחיר נמוך במיוחד
- יצרנית המטוסים Airbus מפתחת מוצר שישנה לכם לחלוטין את חווית הטיסה
רגע לפני שמתקינים
אחד היתרונות הגדולים של משתמשי המוצרים של אפל על פני המתחרים נוגע לעדכון גורף ללא בעיות תאימות. אם משתמשי אנדרואיד נאלצים להמתין עד שגרסת מערכת ההפעלה תותאם למכשיר הספציפי שלהם, הרי שאפל ששולטת בחומרה ובתוכנה שלה, מציעה עדכון גורף לכלל המכשירים הנתמכים באותו הרגע.
מאחר שכך, סדרות המוצרים של אפל נהנות מפרגמנטציה נמוכה משמעותית, דבר המקל גם על מפתחים שיכולים לפתח את האפליקציה שלהם לגרסה האחרונה של מערכת ההפעלה על מנת להתאים אותה למרבית המשתמשים שלהם.
ליתרון הגדול הזה יש גם חסרון אחד קטן – כשכולם יכולים להוריד באותו רגע את העדכון למכשיר שלהם נוצר פקק ומאחר וכך, סביר להניח שכמו בשנים קודמות, גם הפעם בשעות הראשונות ההורדה תמשך זמן רב בשל העומס על שרתיה של אפל.
עם זאת, ומאחר ואתם הרי ללא ספק חסרי סבלנות, הנה כמה דברים שכדאי לזכור ולבצע לפני:
1. עדכנו את גרסת האייטונז שלכם לפני הורדת מערכת ההפעלה החדשה.
2. ניתן לעדכן את iOS 8 דרך מכשיר האייפון\אייפד\אייפוד או באמצעות חיבור המכשיר למחשב והורדת העדכון לאייטונז. אלו מכם שנהנים מנפח אחסון גדול במכשיר יעדיפו את האופציה הראשונה. במידה ואין לכם נפח אחסון מיותר, מומלץ לבצע את העדכון באמצעות אייטונז, כך נפח האחסון שתדרשו לפנות במכשיר יהיה קטן יותר.
3. ודאו שיש לכם מספיק מקום במכשיר – נצלו את הזמן להפטר מאפליקציות מיותרות או מוזיקה שאתם לא ממש מקשיבים לה.
4. גבו את הנתונים שלכם באמצעות שירותי הענן השונים ובאמצעות iCloud. ניתן גם לגבות את המידע במחשב באמצעות סנכרון מול אייטונז.
5. במידה ואין לכם זמן פנוי ואתם מתכוונים לעשות שימוש באייפון לצרכים שונים, אל תתחילו את התהליך, הוא עשוי להמשך זמן מה.
6. יש לכם מק? מומלץ להמנע בשלב זה מעדכון iCloud Drive בשל חוסר תאימות למערכת ההפעלה הנוכחית (Mavericks). בקשה לעדכון תופיע לכם בשלבים הראשונים שלאחר התקנת iOS 8.
אז מה חדש?
בניגוד לקודמתה, iOS 8 אינה כוללת שינויים מהותיים בכל הנוגע לעיצוב ומתמקדת בעיקר בליטוש הפונקציות הקיימות במכשיר והוספת פיצ׳רים חדשים. עם זאת, מדובר באחד העדכונים המשמעותיים ל-iOS שכוללים לא מעט חידושים מעניינים. משתמשי המק שביניכם יגלו עדכון משמעותי הרבה יותר כשגרסתה הבאה של OS X תשוחרר מאוחר יותר, מאחר ושתי מערכות ההפעלה כוללות סנכרון רחב ומקיף הרבה יותר.
הודעות: מעתה ניתן לשלוח גם קטעי אודיו קצרים ישירות מ-iMessage, סרטוני וידאו או מספר תמונות יחד ולנהל שיחות קבוצתיות או לשלוח את המיקום ישירות מהאפליקציה. אם נסכם – אפל שאבה המון השראה מוואטאסאפ.
תמונות: חיפוש מתקדם, פילוחים על בסיס מיקום, תאריך ומועדפים. אפל הוסיפה פיצ׳רים לכלי העריכה המובנה כך שתוכלו לעשות הרבה יותר מאפליקציית התמונות עצמה על מנת לגרום לתמונות שלכם להראות טוב יותר ללא צורך באפליקציה חיצונית לשם כך. פיצ׳ר מעניין ומתבקש הוא Time Lapse – סרטוני וידאו המתבססים על תמונות מתחלפות בדומה לאפליקציית Hyperlapse של אינסטגרם.
עיצוב וממשק: אז נכון, השינוי פה הוא בעיקר קוסמטי, אבל מעתה תוכלו להגיב להתראות ישירות מההתראות עצמן, ללא צורך לגשת כלל לאפליקציה הרלוונטית. דאבל קליק על כפתור הבית יראה לכם לא רק את האפליקציות הפתוחות אלא גם את אנשי הקשר הפופולארים ביותר על ידכם, אפליקציית המייל שודרגה ובמחוות אצבע תוכלו לסמן לא מעט אפשרויות, ספארי עובר שדרוג משמעותי באייפד וכולל עתה סרגל כלים שמאלי חדש ומשודרג.
מקלדות: שנים שאפל נמנעה מזה, אבל עתה ניתן להוריד אפליקציות צד ג׳ לאייפון וגם המקלדת המובנת עוברת שדרוג משמעותי ותציע השלמת מילים ומשפטים אוטומטית. לא ברור עדיין כמה מוצלח זה יהיה בעברית, אבל באנגלית זה עשוי לגרום לכם להקליד הרבה יותר מהר.
iCloud Drive: אם בנוגע להודעות אמרנו שאפל לקחה לא מעט השראה מוואטאסאפ אז כאן היא בחרה לקחת לא מעט פיצ׳רים מדרופבוקס. שירות הענן של אפל עובר עדכון משמעותי אבל הוא יתגלה כרלוונטי בעיקר למשתמשי המק שיריצו את מערכת ההפעלה באה של החברה, יוסמטי, זו שטרם הושקה. אייקלוד יקבל ספרייה נפרדת וברורה ב-OS X, כזו שניתן יהיה לגשת אליה ולראות בדיוק מה קורה שם ולגרור לשם קבצים שתרצו שיהיו רלוונטים באייפד או באייפון שלכם.
Health: אפליקציית הבריאות של אפל נועדה לשמש האב לשטף מכשירי הניטור שפקד אותנו בשנה האחרונה. כאן תוכלו לסנכרן את הצמיד, השעון, הכובע והתחתונים החכמים שלכם, או לקבל מידע מחיישני האייפון שינטרו את הפעילות שלכם לאורך היום.
Continuity: שוב פיצ׳ר שרלוונטי יותר לבעלי המק, או לאלו שמחזיקים לצד האייפון או האייפוד גם אייפד. הרעיון הוא לייצר סביבה שקופה בין המכשירים שלכם כך שלא תהיה הפרדה בינהם וכשהאייפון יצלצל תוכלו להשיב דרך המק או אפילו האייפד ולשלוח הודעות טקסט, לא רק ב-iMessage אלא ממש הודעות SMS ישירות מהמק שלכם.
הכתבה פורסמה במקור ב-Geektime