כרטיס האשראי Card PayEm מאפשר קניית אוכל בכל מסעדה ללא עמלות תיווך, אבל לא תוכלו להוציא אותו לבד אלא לקבל אותו דרך החברה שבה אתם עובדים. הכרטיס מוגבל לסכום שהחברה נותנת לעובדים להוציא על מזון, ובאמצעותו הם יכולים לקנות ולהזמין אוכל מכל מסעדה שמכבדת כרטיסי אשראי, מחברות המשלוחים והסופרים, ללא הגבלה מאיפה להזמין.
מאחורי הכרטיס הבינלאומי, עומדת חברת הפינטק PayEm, שעובדת עם מאות חברות טכנולוגיה בארץ ובארה"ב, בין היתר עם ג'ייפרוג, פייבר, נקסט אינשורנס ועוד. יש לציין, שפעילות הליבה של החברה היא פלטפורמת ה-SaaS שפיתחה המאפשרת לצוותים פיננסיים לנהל רכש, לעקוב אחרי החזרי הוצאות, תשלומים לספקים ועוד, ומוצר כרטיס האשראי מוצע בחינם ללקוחותיה.
השימוש של העובדים בכרטיסי האשראי של PayEm לצורך קניית מזון אינו כולל עמלת תיווך נוספת למסעדה, כפי שנגבית כיום על ידי החברות השולטות בשוק כרטיסי המזון, אלא מסתכמת רק בעלויות הסליקה של כרטיס האשראי, שעומדות על 2-3%. לשם השוואה, עמלות הסליקה של סיבוס ותן ביס, אשר שולטות בכ-80% מהשוק, נעות בין 7.5%+מע"מ להזמנה בישיבה במסעדה ועד ל-12.5%+מע"מ על סליקת הכרטיס במקרה שהעובד הזמין מהן את האוכל במשלוח. זאת, בתוספת לעמלות הסליקה ולעמלות הנגבות על ידי חברות משלוחים כגון וולט, שמייקרות עוד את עלויות המנה.
כרטיסי האשראי של החברה מתממשקים לאפל פיי ולגוגל פיי, כך שלאחר שעובד קיבל את הכרטיס, הוא יכול להכניס את פרטיו לפלטפורמות אלו ולשלם דרך הטלפון הנייד.
רווחיה של PayEm מגיעים מהעמלה הצולבת – עמלת הסליקה בה מתחלקים ביניהם מנפיק הכרטיסים והבנק הסולק אותם, וזו העמלה שבתי העסק משלמים.
"עובד יכול לקבל היום כרטיס ויש בו תקציב שבו הוא יכול להשתמש במסעדות, חנויות נוחות וסופרים. אפשר להשתמש בו לניהול תקציבים לא רק של הסעדה אלא גם של קניית מוצרים אונליין, הזמנת כרטיס טיסה ועוד. המעסיק של העובדים יכול לייצר חוקים באיזה קטגוריות עובר הכרטיס וסכום", מסביר איתמר ג'ובני, מנכ"ל PayEm, בשיחה עם mako.
"החברות מעניקות לעובדים תקציב יומי, שבועי או חודשי למזון, מדובר בדרך כלל בסכומים של בין 40-60 שקלים ליום ובין 800-1,200 שקלים בחודש בממוצע. אין הגבלה על מסעדות, כל מסעדה שמקבלת אשראי יכולה לעבוד איתנו. אנחנו לא מנהלים מערך משלוחים, אבל אפשר להשתמש בכרטיס שלנו כדי להזמין משלוח. יש לנו אפליקציה שכל אחד יכול לראות כמה תקציב נותר לו בכרטיס, את העסקאות האחרונות שעשה ועוד".
יצוין, שגם להייטקזון, ש-150 אלף עובדי הייטק מחזיקים בכרטיס האשראי שלה, יש "ארנק דיגיטלי", שבמסגרתו המעסיק קובע תקציב ואיתו יכולים העובדים לשלם בכל מסעדה שיבחרו. כרגע הם עובדים כפיילוט עם כמה חברות הייטק, ובהמשך זה ישוחרר לכולם.
PayEm נוסדה בשנת 2019 על ידי המנכ"ל ג'ובני וסמנכ"ל הטכנולוגיה עומר רימוך. מטה החברה נמצא בתל אביב. עד כה גייסה החברה 27 מיליון דולר ממשקיעים כגון Glilot Capital, Pitango First, NFX ,LocalGlobe FreshFund ואנג'לים בולטים בתעשיית הפינטק.