ארגון ה-NSPCC הבריטי (המועצה הלאומית למניעת התעללות בילדים) מצא שיותר מ-50% ממקרי הפדופיליה ברשת מתרחשים בפייסבוק, באינסטגרם ובוואטסאפ. לפי הארגון, בין חודש אפריל ויוני נרשמו 1,220 מקרים של פדופיליה ברשת – עלייה של עשרה אחוזים ביחס לתקופה המקבילה בשנה שעברה. הנתונים נמסרו על ידי המשטרה הבריטית בעקבות בקשת חופש המידע.
לפי המשטרה הבריטית, 51% מהמקרים התרחשו על גבי הפלטפורמות שבבעלות פייסבוק – ובהן ברשת החברתית עצמה, באינסטגרם ובוואטסאפ. 37% מהמקרים המדווחים אירעו באינסטגרם.
בארגון הסבירו כי המספרים הללו הם "רק קצה הקרחון" – וקראו לראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, להחריף את המאבק מול חברות הטק הגדולות. לדבריהם, יש להטיל על החברות הגדולות את האחריות על שמירת ביטחונם של הילדים ברשת. "לראש הממשלה יש את ההזדמנות להפוך את המגמה ולהטיל את האחריות על כתפיהן של החברות", אמר ראש ה-NSPCC, פיטר וואנלס.
מוקדם יותר השנה חשף העיתון הבריטי טלגרף את השיטה שבעזרתה פדופילים מתקשרים זה עם ברשתות החברתיות: אמוג'יז של גבינה ופיצה. אקטיביסטים שערכו מחקר על אלפי חשבונות ברשת החברתית גילו כי האימוג'י של גבינת צ'דר הוא שם קוד לילדה קטנה, והאימוג'י של פיצה עם פפרוני מתייחס לילדה בוגרת; ביחד משמעותם היא פורנוגרפיה של ילדים.
מטעם פייסבוק נמסר בתגובה כי היא פועלת לגדיעת רשתות הפדופיליה בפלטפורמות שלה. "למעלה מ-97% מהתוכן הפדופילי נמחקים ומוסרים מהאתר, עוד לפני שהמשתמשים מספיקים לדווח עליהם".