ניסו מזוז, מהנדס תוכנה ו-CTO בחברת סיולו, פיתח את הבוט שעוזר לקבוע תורים לחידוש דרכון במשרד הפנים. כעת, הוא מתפנה לטפל במצוקה נוספת שמעיקה על הטסים לחו"ל – המזוודות האבודות בנתב"ג.
מזוז בן ה-34 מציע באתר שבנה פיקטיים, שירות שמעדכן אתכם במידה והמזוודה שלכם אבדה ואותרה בנמל התעופה. כל מה שצריך לעשות הוא ללחוץ על כפתור "צרו לי קוד איתור", ומיד לאחר מכן יופיע על המסך קוד QR. לאחר מכן תוכלו להדפיס את הקוד ע"י כפתור ההדפסה ולהדביקו על אחת מן המזוודות שאתם שולחים למטוס. מומלץ להדפיס את הקוד על נייר מדבקה כך שתוכלו להדביקו ישירות על המזוודה.
אם המזוודה שלכם באמת אבדה, כנסו לחשבון וסמנו את תיבת הסימון "אבדה לי המזווודה".
מעתה, כל סריקה של הברקוד תישלח לכם התראה באסאמס/ אימייל/ הודעת פוש (בהתאם להגדרות חשבונכם) עם פרטי הסורק שהוזנו. אגב, פיתוח דומה בשם Tik Tag השיק בשבוע שעבר אביתר ריבלין.
"השירות נוצר לפני כמה ימים, ולשמחתי עדיין לא השתמשו בזה לאיתור - יש אפשרות לסמן באתר אם המזוודה אבדה. עד כה הפיקו כבר כמה מאות של תגיות איתור", מספר מזוז ל-mako. "לא פניתי לנתב"ג עדיין, אבל באמצעות סריקה פשוטה בעזרת מצלמה בכל סמארטפון, אפשר להגיע במהירות לבעל המזוודה. הכי חשוב, הפרטים של בעל המשתמש נשארים חסויים. יש שירותים היום שעושים את אותו הדבר, אבל מאפשרים לאחר סריקה של הברקוד להפנות לשיחת וואטסאפ עם בעל המזוודה, גם אם אבדה וגם אם לא. החידוש כאן הוא שגם אם מישהו סורק לך את הברקוד, הוא לא יכול לחשוף את הפרטים שלך, אלא אם אפשרת זאת וסימנת את המזוודה כמזוודה אבודה".
למעשה, מי שיסרוק את הברקוד שלכם, בלי שסימנתם שהמזוודה שלכם נאבדה, יגיע פשוט לעמוד שבו ייכתב שהמזוודה נמצאת עם הבעלים שלה. השירות פתוח גם למי שמזמינים תור לחידוש דרכון באתר וגם למי שלא צריך זאת – והוא חינמי.
אם סימנתי מזוודה אבודה, ובנתב"ג סורקים את זה - איך ייצרו איתי קשר?
"לאחר הסריקה את מופנית לטופס יצירת קשר, שמציג לך את סטטוס המזוודה ומאפשר לך לשלוח פניה לבעל המזוודה עם פרטים על מקום הימצאה. ברגע שהטופס נשלח, המערכת שלי שולחת התראה לבעל המזוודה באימייל וסמס, יש גם אפשרות ליצירת קשר באמצעות וואטסאפ, מסנג׳ר וטלגרם, במידה ובעל המזוודה הגדיר שהוא מעוניין שיצרו איתו קשר בערוצים האלה".
חשבת לשתף פעולה עם עובדי נתב"ג?
"היה לי רעיון לייצר תגים כאלה מראש, שיחכו לנוסעים בדלפקים בנתב״ג ואז הם יוכלו להירשם לשירות ולהצמיד אותם למזוודה ממש לפני שהם ממריאים. זה יכול להיות פתרון מעולה לבעיה שקיימת תוך כדי שמירה על הפרטיות של הנוסעים".
עד היום מספר מזוז שאלפי אנשים כבר קבעו תור באמצעות האתר שלו לחידוש הדרכון במשרד הפנים. "הפרויקט הוא לא למטרת רווח, אם כי אנשים תורמים למיזם ועוזרים לי לממן את עלויות התפעול והאחזקה של המערכת. בסופו של דבר, עזרתי לאלפי אנשים וזה הדבר הכי חשוב. אני מקווה לעשות אותו דבר עם התגיות למזוודה, מספיק שזה יעזור לאדם אחד", הוא אומר.
מזוז אגב לא איבד מזוודה, אבל שני חברים שלו כן. "היה לאחד מהחברים שלי מחשב נייד חדש שהוא רכש בארה"ב", הוא אומר.
מה אתה אומר על הפתרונות של איירטאג למיניהם?
"זה הפתרון האידיאלי, אבל הוא יקר ובעקבות הביקוש גם נוצר מחסור במלאי. כמו כן, זה מתאים רק למי שיש לו אייפון ו-smarttag מתאים רק למי שיש לו גלאקסי. בסופו של דבר, אם אין לך או לא הצלחת להשיג תגית איתור אלקטרונית כמו סמארטאג או איירטאג, מומלץ להשתמש בפתרון של קוד QR".