שנה אחרי הפיגוע שהחריד את מרתון בוסטון, אנשים רבים מאי פעם רצו השנה לחזור ולהשתתף במירוץ. עיריית בוסטון נענתה לביקוש הרב ואישרה להגדיל את מספר המשתתפים בו ב-30% ל-36 אלף רצים, אולם כמה רצים שלא הספיקו להירשם בזמן לא בחלו באמצעים להשתתף בו: הם פשוט זייפו את המספר שהופיע על חולצת הריצה שלהם.
כעת, איגוד האתלטיקה בבוסטון חוקר אם ארבעה רצים לפחות זייפו את השתתפותם במרתון, שזכה השנה לביקושי שיא. אחת מארבעת החשודים בזיוף היא אשתו של מייסד הרשת החברתית פורסקוור, צ'לסה קרואלי, שהודתה במעשה והביעה חרטה, לא לפני שפירסמה בטוויטר תמונות שלה בסוף המרתון.
"ברור לגמרי שהן צ'לסה והן אני איבדנו פרספקטיבה על האופן שבו מעשינו יכולים לפגוע באחרים. מה שעשינו היה שגוי ואנחנו מצטערים", התנצל בפוסט דניס קרואלי, מנכ"ל ומייסד פורסקוור, הרשת החברתית מבוססת מיקום שזוכה לפופולאריות רבה בארה"ב. "כן, שימוש במספר משוכפל כדי לגרום לצ'לסה לרוץ היה טעות", כתב קרואלי, שהשתתף גם הוא במרתון.
מייסד פורסקוור הסביר בפוסט שפירסם כי אשתו סיימה את המרתון בשנה שעברה לפני פיצוץ המטען, אך הוא עצמו לא הספיק. לכן השנה רק הוא קיבל אישור אוטומטי להשתתף.
קתי בראון, האישה שאת מספרה במירוץ - 14285, צ'לסה העתיקה, גילתה את הזיוף כשאספה מהועדה המארגנת את מדליית ההשתתפות שלה ותמונות מהמרתון. "הסתכלתי על התמונות שלי ופתאום ראיתי שם אישה אחרת". הזוג קרואלי שלח גם לה מכתב התנצלות.
הגילוי על הזיוף עורר הדים ברשתות החברתיות בארה"ב ותגובות בוטות נגד הזוג קרואלי. בטוויטר, אישה בשם אמנדה ליין הסבירה מדוע המעשה שלהם היה כה חסר רגישות. "אני רק חושבת על כל אנשי כוחות הביטחון שבקשתם להשתתף נדחתה השנה… אבל אתם פשוט באתם ועשיתם מה שרציתם. זה פשוט כואב".
"מים, ציוד רפואי וכוחות הביטחון בדרכים מסופקים בהתבסס על מספר המתחרים הרשמים", כתבו מארגני המרתון באתר האינטרנט הרשמי. "כל תוספת לכך של משתתפים לא רשמיים משפיעה לרעה על יכולתנו להבטיח מירוץ בטוח לכולם".
"ועדת השיפוט תחליט באיזו פעולה לנקוט, תוך התחשבות מלאה בהשפעה של רמאות על אלה שעבדו כל כך קשה כדי להעפיל למרתון", נמסר מהועדה.
עוד ב-TheMarker: