מכה נוספת לאינטל: מיקרוסופט החלה לפתח מעבדים שיחליפו את מעבדי אינטל בחוות השרתים של החברה – ועשויים גם להגיע לליין המחשבים האישיים, סרפייס (Surface). בכך תצטרף מיקרוסופט לאפל, שרק בחודש שעבר השיקה מחשבים ראשונים עם ערכת השבבים M1. במיקרוסופט וב-ARM סירבו להגיב לדיווחים.
לפי הדיווח בסוכנות הידיעות בלומברג, מיקרוסופט האיצה בשנים האחרונות את מאמציה בתחום כשגייסה עובדים מאינטל, מ-NVIDIA ואפילו מחברת השבבים קוואלקום, אחרי שזו זנחה את פרויקט פיתוח השבב לשרתים. אם הדיווחים נכונים, הרי שבכך מצטרפת מיקרוסופט לאפל ולאמזון, שמפתחת אף היא שבבים לצורך תפעול שירותי הענן שלה. הסיבה העיקרית למעבר מארכיטקטורת x86 לארכיטקטורת ARM נעוץ, כנראה, בצריכת האנרגיה האסטרונומית הדרושה כדי לתחזק את תחלופת המידע ברשת, שרק גוברת והולכת.
עוד מצוין בדיווח כי הפיתוח של מיקרוסופט צפוי להתמקד דווקא במעבדים המיועדים לשרתים ולא במעבדים שישולבו במחשבי ה-Surface. זאת, מאחר שחטיבת ייצור השבבים של החברה כפופה לג'ייסון זאנדר (Jason Zander), ראש מחלקת Azure, לעומת פאנוס פנאי (Panos Panay), שאחראי למוצרי Surface.
הדיווח האחרון הוא מכה נוספת עבור אינטל: עם הפרסום נפלה מניית החברה ב-6.3 אחוזים ועמדה על 47.46 דולר למנייה, כשהירידה מתחילת שנת 2020 מסתכמת בלא פחות מ-21 אחוזים. הירידה המשמעותית מהווה המשך ישיר להצהרתה של אינטל על דחיית הייצור של מעבדי 7 ננומטר ולהתנתקותה של אפל, אך התרחשה גם לאור התחזקות AMD.
במשך עשורים השתרכה AMD מאחורי אינטל והתקשתה לבסס נתח שוק, אך כישלונה של אינטל לעמוד ביעדי הייצור שלה והתמחור התחרותי של AMD הובילו לתחילת היפוך היוצרות. למעשה, AMD מתכננת גם קאמבק בתחום השרתים, שנהנה משליטה אבסולוטית של אינטל. סדרת המעבדים לשרתים של אינטל, Xeon, היא עדיין המובילה עם נתח שוק של 90 אחוזים – והיא גם סדרת המוצרים המניבה ביותר של אינטל.
"הביקוש העצום לשירותי מחשוב, כתוצאה ממשימות הצורכות משאבים רבים כמו בינה מלאכותית, גורם לחברות להתנסות עם מוצרי סיליקון בענן", נמסר מחברת אינטל בתגובה להתפתחויות. "בהתבסס על עשורים של ניסיון וחדשנות במערכות מבוססות x86, אנחנו מחויבים לספק ללקוחות את המעבדים הטובים בעולם, לצד מוצרים חדשים כמו מעבדים גרפיים ושבבי AI. אינטל מצפה לבסס נתח שוק בתחומים רבים כמו בינה מלאכותית, רשתות 5G, עיבוד גרפי ומכוניות אטונומיות".
אם מיקרוסופט אכן תעביר את שרתיה לשבבים מייצור עצמי, ייתכן שחברות רבות ילכו בעקבותיה – ובכך נחזה בתום עידן בעולם החומרה. לאינטל חשיבות מכרעת עבור המשק הישראלי: היא החלה את פעילותה עוד ב-1974, והביאה עמה נחשול של חברות טק. אינטל ישראל מפרנסת כיום כ-13 אלף עובדים, כחצי מתוכם עובדי ייצור – כשבמעטפת עשרות אלפי עובדים נוספים שמשרתים ומכלכלים את עובדי החברה.