מערכת ההפעלה של האייפון שלכם ממשיכה להשתדרג והחודש ישוחרר ה-iOS 18.2 - הפעימה השנייה של תכונות הבינה המלאכותית של המכשיר. אם יש לכם אייפון 15 פרו ומעלה, תזכו לקבל כמה עדכונים עם AI שיקלו לכם על החיים או לפחות יעבירו לכם כמה דקות של שעמום. הנה הפיצ'רים המרכזיים, שחלקם לא קשורים לבינה מלאכותית, שמחכים לכם בעדכון מערכת.

מייצר תמונות ואמוג'יז

אולי השינוי הגדול ביותר הוא הוספת שתי תכונות לייצור תכנים ה-Image Playground וה-Genmoji. הראשונה היא די דומה למה שאנחנו מכירים ממידג'רני ותכונות אחרות שמייצרות תמונות משורת טקסט. האפליקציה עובדת מקומית (לא מחוברת לרשת) ומאפשרת לכם כאמור לבקש תמונה כלשהי או להשתמש במבנים שאפל כבר מציעה לכם. גולשים שניסו אותה בגרסאות בטא טוענים שהיא פחות טובה ממידג'רני וחבריה והיא בעיקר גימיק - אבל גם גימיק יכול להיות נחמד.

לעומת זאת הג'ינמוג'י הוא יצירת אמוג'יז לפי שורת טקסט שאתם תכניסו. זה די דומה, אבל המטרה היא שונה. כל מה שאתם צריכים לעשות הוא להקליד בשדה החיפוש של מקלדת האמוג'י, ואם עדיין לא קיים אמוג'י תואם, אפל תציע הצעה של 'צור אמוג'י חדש'. התיאור שלכם ישמש את הבינה המלאכותית כדי ליצור עד ארבעה אמוג'יז חדשים באופן מיידי. לאחר מכן תוכלו לבחור בין האפשרויות שאתם הכי אוהבים, והיא תתווסף למקלדת האמוג'י שלכם. אם אתם שולחים הודעות לחבר, אפילו תראו אפשרות ליצור Genmoji שנראה בדיוק כמוהו. אז אתם יכולים להפוך אותו למשל לגיבור על או נבל בתוך שניות.

הצ'אט נכנס לשיחה

הכינו את עצמכם כי ChatGPT סוף סוף נכנס לעניינים. אפל משתפת פעולה עם OpenAI כדי לשלב את ChatGPT באייפון, אייפד ובמק. שותפות זו מאפשרת לסירי לטפל בבקשות מורכבות על ידי הפנייתן ל-ChatGPT, כגון יצירת תמונות או יצירת טקסט מאפס. האופציה הזאת באה לענות היכן שסירי נכשלת. לדוגמה, אתם יכולים לפתוח קובץ PDF ארוך ולבקש מסירי לסכם מידע על נושא ספציפי. לאחר מכן, סירי תוכל להעביר בקשה זו ל-ChatGPT כדי ליצור סיכום מקיף. השימוש יהיה מוגבל, ואם תרצו תוכלו להתחבר למנוי בתשלום שלכם או לעשות כזה.

תכירו את המתחרה לגוגל לנס

משתמשי אנדרואיד כבר מכירים היטב את היתרונות של גוגל לנס. כעת המתחרה של אפל מגיע לאייפונים - Visual Intelligence. אם יש לכם אייפון 16, אתם יכולים לעשות שימוש בתוכנת ה-Visual Intelligence, שמציעה תובנות לגבי הסביבה שלכם. לדוגמה, כאשר אתם פותחים את המצלמה ומכוונים אותה למסעדה, תקבלו פרטים כגון שעות פתיחה וביקורות.

יכולות נוספות של Visual Intelligence כוללות קריאת טקסט בקול, זיהוי מספרי טלפון וכתובות להוספה לאנשי קשר, העתקת טקסט וסיכום מידע. משתמשים יכולים גם לחפש בגוגל כדי למצוא היכן לרכוש פריט ספציפי שהם רואים, ועל ידי הפניית המצלמה לאובייקט, הם יכולים לגשת למידע נוסף דרך ChatGPT. אפל מתכננת לשפר תכונה זו על ידי הצגת פונקציות נוספות בעתיד.

המונופול נשבר?

בעקבות חוקי האיחוד האירופי אפל נאלצה לאפשר ללקוחותיה לבחור אפליקציות שונות בתור ברירת המחדל שלהם. iOS 18.2 כולל הגדרה חדשה בשם "אפליקציות ברירת מחדל" שניתן למצוא באפליקציית ההגדרות, בה ניתן להשתמש כדי לנהל את אפליקציות ברירת המחדל שלכם לפעולות שונות באייפון. זוהי תכונה שאפל הבטיחה שתגיע לאיחוד האירופי, אך נראה שהיא עשויה להיות זמינה ברחבי העולם, בהתבסס על גרסת הבטא.

בגרסת הבטא האחרונה, משתמשים בארה"ב יכולים לגשת לממשק כדי לבחור איזו אפליקציה תיפתח כברירת מחדל באימייל, שיחות, הדפדפן, ניהול סיסמאות והמקלדת המועדפת עליהם. למשתמשי האיחוד האירופי צריכות להיות יותר אפשרויות לבחור באפליקציות שאינן של אפל כברירת מחדל, מכיוון שהם מסוגלים למחוק אפליקציות ליבה כמו אפליקציית ההודעות, App Store, Safari, מצלמה ותמונות.

כותבים טוב יותר

אפל גם משדרגת את תכונות כלי הכתיבה כדי לכלול אפשרויות לשינויים פתוחים יותר. ב-iOS 18.1, כלי כתיבה יכלו להתאים את הטון רק לגרסה ידידותית, מקצועית או פשוטה. עם זאת, עם שחרורו של iOS 18.2, המשתמשים יוכלו לציין את הטון הרצוי או שינויים בתוכן, כגון שילוב מילות פעולה נוספות או הפיכת אימייל לשיר.