יצירת האומנות הראשונה שיוצרה על ידי רובוט דמוי אדם הייתה אמורה להימכר במחיר של עד 180,000 דולר, אך הפתיעה את הקהל כשנמכרה בסופו של דבר בסכום עתק של 1.08 מיליון דולר. סותבי'ס, בית המכירות הפומביות המפורסם, מכר את הציור בניו יורק ביום חמישי האחרון לאחר שהוגשו 27 הצעות שונות על היצירה.

"מחיר המכירה שובר השיאים של יצירת האומנות הראשונה של רובוט דמוי אדם מסמן רגע בהיסטוריה של האומנות המודרנית והעכשווית ומשקף את השילוב בין טכנולוגיית AI לשוק האומנות העולמי", נכתב בהצהרה של בית המכירות הפומביות.

הרובוט, שנקרא Ai-Da, יצר את הציור "AI God" שמציג את המתמטיקאי ומדען המחשב הנודע אלן טיורינג. התהליך עצמו נעשה בעזרת ידיו ההידראוליות. Ai-Da, שמשתמש בבינה מלאכותית כדי לדבר, אמר: "הערך המרכזי של העבודה שלי הוא היכולת שלה לשמש כזרז לדיאלוג על טכנולוגיות מתפתחות". הרובוט הוסיף כי "דיוקנו של אלן טיורינג מזמין את הצופים להרהר באופי האלוהי של ה-AI והמחשוב תוך התחשבות בהשלכות האתיות והחברתיות של ההתקדמות הטכנולוגית הזאת". טיורינג העלה חששות לגבי השימוש בבינה מלאכותית עוד בשנות החמישים, עשרות שנים לפני שהאנושות הבינה מה ניתן לעשות איתה.

הרובוטית Ai-Da, שקיבלה מגדר נשי, מציירת באמצעות מצלמות בעיניה ובעזרת הזרועות הרובוטיות שלה. היא מוצגת בדרך כלל עם פאה קצרה וכהה ולעתים קרובות היא לובשת סרבל ג'ינס. מבקרים העירו כי Ai-Da יפה במיוחד עם שורה אחת: "יש לה עיני לוז מסתוריות, שפתיים מרהיבות מלאות ונפוחות, כמו ספה".

Ai-Da נוצר על ידי איידן מלר הבריטי, שיצר את הבוט ב-2019 בשיתוף עם Engineered Arts ואוניברסיטת אוקספורד. יצירות האומנות של הבוט הוצגו במקומות כמו מטה האו"ם ומתחם האומנות  Chelsea Factory - Ai-Da אפילו נשא נאום ברחוב דאונינג 10 (בית ראש ממשלת בריטניה), בית הלורדים ובפורום המייסדים.

"הדיוקן של Ai-Da מצטרף למבחר של יצירות חדשניות, שפורצות את גבולות היצירה האומנותית כיום", אמר מייקל בוהאנה, ראש תחום ה-NFT והאומנות הדיגיטלית של סותבי'ס, "יחד, הם מעוררים דיון כיצד אנו יכולים להעריך ולחוות את האפשרויות המתפתחות ללא הרף סביב יצירת אומנות במאה ה-21".