מערך הסייבר הלאומי דיווח היום (שלישי) על הונאה חדשה במסגרתה אזרחים רבים דיווחו על שיחת טלפון ממספר חסוי שבה נטען כי מדברים ממערך הסייבר המשטרתי ומבקשים למסור קוד שבאמצעותו מנסים להשתלט על חשבון הוואטסאפ של האזרח.

"מדובר בהתחזות לנציג מערך הסייבר/מוקד משטרתי. אין למסור את קוד האימות שמתקבל במסרון מאפליקצית הוואטסאפ ואין למסור כל פרטים אישיים. כדי להתגונן, מומלץ לבצע אימות דו שלבי באפליקציה (הגדרות - חשבון - אימות דו שלבי)", נמסר ממערך הסייבר הלאומי.

הודעה זו מתווספת לאירועים שונים בהם גורמים זרים פועלים במגוון של דרכים כדי ליצור בהלה - משיחות טלפון חשודות שמגיעות ממדינות כמו איראן, קניה, ג'יבוטי ואינדונזיה, ועד ניסיונות עוקץ באמצעות התכתבויות בעלות אופי מיני בוואטסאפ. קשה לשים את האצבע מי בדיוק עומד מאחורי כל המקרים הללו, אבל ברור שיש כאן ניסיון מאורגן ליצור בהלה בקרב הציבור הישראלי

"תמיד היו פריצות לוואטסאפ בכל העולם, אבל בתקופה האחרונה מורגש שתוקפים ישראלים באופן אישי", אומר רביד פחימה מחברת reecocyber שמעניקה שירותי שחזור ושחרור חשבונות וואטסאפ, פייסבוק ואינסטגרם. "יש המון שיטות לעשות את זה, בין אם זה לשלוח מייל פשוט, או במקרים מורכבים יותר, להפעיל חוות בוטים שמדווחות על ישראלים באופן אוטומטי", הוא מסביר. פחימה עוד אומר שלרוב מדובר בהאקרים מטורקיה ופקיסטן. "בדרך כלל יוצא להם מזה כסף, כמו במקרה של הונאות אשראי, אבל פה לא יוצא להם מזה כלום - אז בהחלט ייתכן שהמניע לאומני". 

רביד פחימה, חברת reecocyber (צילום: פרטי)
רביד פחימה, חברת reecocyber | צילום: פרטי