יחידת הסייבר (מחלק פשיעה מקוונת) במחוז מרכז הודיעה כי עצרה בתום חקירה סמויה, 3 תושבי השפלה בחשד לביצוע עבירות מרמה בשיטת "פישינג והנדסה חברתית", במסגרתה התחזו לנציגי בנק והוציאו כספים בהיקף של כמיליון שקלים ממאות חשבונות של אזרחים.
מחלק הפשיעה המקוונת של משטרת מחוז מרכז, יחד עם שוטרי תחנות יבנה ורחובות, בשת"פ מערך ביטחון הבנקים, ניהלו במהלך החודשיים האחרונים חקירה סמויה, בחשד לביצוע עבירות מרמה והתחזות למוסדות פיננסים, בשיטת "הנדסה חברתית".
הפרשה החלה עם קבלת מספר תלונות בעלות מאפיינים דומים ממאות קורבנות בכל רחבי הארץ, וכן ממערך הביטחון בבנקים, בהן עפ"י החשד לקוחות הבנקים נפלו קורבן לעבירות מרמה באופן שיטתי ומאורגן.
עם התפתחות החקירה, חשפו החוקרים את שיטת הפעולה של החשודים, במסגרתה הם שיגרו בהתחלה הודעות פישינג ב-SMS, המתחזות להודעות לגיטימיות של הבנק, בהן נדרשו הקורבנות להזין את פרטי המשתמש לחשבונות המקוונים שלהם.
לאחר מכן, לקוחות שנפלו בתרמית והזינו את פרטי הכניסה לחשבונות המקוונים של הבנק, קיבלו הודעה נוספת על פעילות חריגה בחשבונותיהם וכי ייצור עמם קשר נציג הבנק.
בשלב האחרון החשודים ביצעו שיחת התחזות כאנשי ביטחון של הבנק, הוציאו מהלקוחות בתחבולה קודי משיכה או קוד להחלפת מנוי טלפון בחשבונות ומשכו כספים מכספומטים, לצד העברות כספים בין חשבונות.
כאמור, שוטרי יחידת הסייבר עצרו תחילה במסגרת החקירה 2 חשודים, תושבי יבנה ורחובות בשנות ה-20 לחייהם, ומעצרם הוארך למשך 8 ימים בבית המשפט, כאשר היום בהתאם לתוכנית החקירה בוצעו חיפושים ומעצר של חשוד נוסף - אף הוא תושב מרכז הארץ בשנות ה-20 לחייו.
כלל המעורבים בפרשה נעצרו בחשד לביצוע העבירות, ובחיפוש בבתיהם תפסו השוטרים אמצעים רבים הקושרים אותם לביצוע העבירות, לרבות עשרות טלפונים, סימים, ציוד מחשב, התקני אחסון רלוונטיים ועוד. בהתאם לצורכי חקירה וממצאיה יובאו העצורים לבימ"ש מחר לדיון בבקשה להאריך שוב את מעצרם.
נזכיר כי בנקים לא שולחים בדרך כלל לינקים. אם אתם מקבלים הודעה חשודה על פעילות או שינוי כלשהו בחשבון הבנק, עדיף להיכנס לבד לאתר הבנק ולבדוק האם מחכה לכם שם הודעה אישית, או להתקשר לבנק עצמו.