לפי מספר מקורות שמעורים בנושא, OpenAI עובדת על רשת חברתית בסגנון X (טוויטר לשעבר). בעוד שהפרויקט עדיין נמצא בשלבים מוקדמים, הדיווחים טוענים כי קיים אבטיפוס פנימי שמתמקד ביצירת תמונות של ChatGPT וכולל פיד חברתי. לפי האתר The Verge, המנכ"ל סם אלטמן מבקש פידבקים על הפרויקט מאנשים מחוץ לחברה. עדיין לא ברור אם OpenAI מתכננת להשיק את הרשת החברתית כאפליקציה נפרדת או לשלב אותה בתוך ChatGPT, שהפכה בחודש שעבר לאפליקציה המורדת ביותר בעולם. דובר מטעם OpenAI לא הגיב לפרסום

השקה של רשת חברתית כחלק מ-ChatGPT או בסביבתה כנראה תחריף את היריבות שכבר קיימת בין אלטמן לאילון מאסק. בפברואר האחרון, לאחר שמאסק הציע לרכוש את OpenAI תמורת 97.4 מיליארד דולר, אלטמן השיב: "לא תודה, אבל נשמח לקנות את טוויטר תמורת 9.74 מיליארד דולר אם אתה רוצה". בנוסף, בשבוע שעבר נודע כי OpenAI הגישה תביעה נגד מאסק.

הכניסה של OpenAI לשוק הרשתות החברתיות גם תציב אותה במסלול התנגשות נוסף עם חברת מטא, שלפי הדיווחים מתכננת להוסיף "פיד חברתי" לאפליקציה עצמאית שתשיק עבור העוזר האישי מבוסס ה-AI שלה. כשהדיווחים שמטא בונה מתחרה לאפליקציית ChatGPT החלו לצוץ לפני מספר חודשים, אלטמן צייץ בתגובה ב-X: "אוקיי סבבה, אולי גם אנחנו נעשה אפליקציה חברתית".

אפליקציה חברתית תאפשר גם ל-OpenAI לאסוף דאטה ייחודי וריאלי, כפי של-X ומטא כבר יש, כדי לאמן את המודלים שלה. Grok של מאסק מציג תכנים מתוך X בתוצאות שלו (ומאסק אף מיזג לאחרונה את X ואת xAI לאותה חברה), בעוד שמטא מאמנת את Llama, מודל ה-AI שלה, על מאגר עצום של נתוני משתמשים משלל הרשתות החברתיות שלה.

אחד הרעיונות מאחורי הרשת החברתית של OpenAI היא לאפשר ל-AI לעזור לאנשים לשתף תכנים טובים יותר. "האינטגרציה של Grok עם X גרמה לכולם לקנא", אומר עובד במעבדה גדולה אחרת ל-AI. "במיוחד איך שאנשים מייצרים ציוצים ויראליים על ידי כך שהם גורמים לו לומר דברים מטופשים".

כמובן של-OpenAI יש הרבה פרויקטים על האש, ולא ברור אם הרשת החברתית שנמצא בשלביו הראשוניים יראה אי פעם אור. אבל עצם קיומו בתוך OpenAI מעיד על איך שהחברה חושבת על התרחבות דווקא בתקופת שיא של החברה.