חיפוש בגוגל הוא אחת הפעולות הנפוצות ביותר שאנו מבצעים באינטרנט, כמעט בלי לחשוב על כך. אך תוצאותיה עלולות להיות הרסניות ביותר, כפי שמוכיח המקרה של ג'פרי קנטור, שהגיש לפני מספר ימים תביעת ענק נגד הממשל האמריקאי, בטענה כי הרס את חייו לאחר שחיפוש תמים בגוגל סימן אותו כעוסק בטרור.
ב-2009, כשבועיים לפני יום ההולדת של בנו, ניסה קנטור לחפש בגוגל הוראות להרכבת מטוס צעצוע הנשלט על ידי מכשיר המבוסס על גלי רדיו. לדבריו, הוא חשב שבנייה משותפת של מטוס כזה תהיה מתנה טובה. אך ההשלמה האוטומטית של גוגל השלימה את שאלתו ל"איך לבנות פצצה עם שלט רדיו", והוא לא שם לב לניחוש השגוי, לחץ על אנטר ואישר את ביצוע החיפוש.
עוד NEXTER כל הזמן בעמוד הפייסבוק
מאז, הוא טוען, הוא נתון למעקב צמוד של הרשויות ואף להטרדות חוזרות ונשנות. במשך חודשים הטרידו אותו סוכנים פדרליים במקום עבודתו, תאגיד Appian המפתח תוכנות ניהול עסקיות הנמצאות בשימוש על ידי מספר גופי ממשל אמריקאים הכוללים גם את צבא ארה"ב. הם חקרו אותו בעבודה ובביתו, כאשר אחד הסוכנים משמיע אינספור הערות אנטישמיות. הם הבהירו לו שהרשויות מרגלות אחרי כל פעולה שלו ואף הדליפו מידע אישי שלו לעמיתיו לעבודה, שסיפרו לו דברים שלא היו אמורים לדעת על חייו הפרטיים ואז היו מוסיפים כבדרך אגב ששמעו על מקרה של מישהו שמת, יצא למסע רצח או התאבד בעקבות לחץ נפשי. לדבריו, אלו היו איומים מרומזים. פנייה לליגה נגד השמצה לא סייעה לו ואף החמירה את מצבו, גם לא לאחר שפוטר מעבודתו ונאלץ לחפש עבודות אחרות בתחום.
בתביעה שהוגשה לבית המשפט בווירג'יניה קובל קנטור על הפרת זכויותיו האזרחיות ודורש מהממשל פיצוי בסכום כולל של כ-59 מיליון דולר, כמו גם צו בית משפט שיורה לשלטון לעצור את המעקב המתמשך אחריו.