החברה הישראלית Imagindairy, המפתחת חלבוני חלב שאינם מן החי באמצעות תסיסה מדייקת (Precision Fermentation), הודיעה כי קיבלה אישור ממשרד הבריאות לשיווק מוצריה בישראל, וכי המוצר בטוח לשימוש. האישור הרגולטורי בישראל מצטרף לאור הירוק אותו קיבלה החברה לפני פחות משנה ממינהל המזון והתרופות האמריקאי, ה-FDA, דבר אשר מאפשר לה לשווק את מוצריה בארה"ב.
אימג'נדרי מפתחת ומייצרת חלבונים חלב הזהים בטעמם, במרקמם ובערכים התזונתיים שלהם לחלבוני חלב פרה, אך ללא כל שימוש בבעלי חיים, כך על פי החברה. באמצעות חלבונים אלו ניתן לייצר מגוון רב של מוצרי חלב כגון חלב, גבינות, יוגורטים, גלידות ועוד. מוצרים אלו אינם מכילים כולסטרול, לקטוז או הורמונים והם מיוצרים בשיטת תסיסה המבוססת על פטריות, שהינה ידידותית לסביבה, ומפחיתה את פליטת גזי החממה, ניצול הקרקע והשימוש במים, כך לדברי החברה.
"אישור משרד הבריאות לשיווק המוצרים בישראל הוא שלב משמעותי עבור החברה, אשר מעיד על בטיחות חלבוני החלב האיכותיים שלנו" אומר ד"ר אייל אפרגן, מנכ"ל החברה. "אנו נרגשים להביא את המוצרים שלנו לשוק הישראלי ולספק לצרכנים חווית חלב איכותית ובריאה, ללא תלות בבעלי חיים".
ומתי יוכל הצרכן הישראלי לטעום את מוצרי החלב ללא חלב? כרגע אין לכך תאריך. אפרגן מוסר ל-mako בתשובה כי "כעת ניתן לטעום מוצרים כגון גבינות, יוגורט גלידה ועוד במעבדות החברה בחיפה. עם קבלת האישור התקדמנו צעד משמעותי למסחור מלא של המוצר בשוק הישראלי".
לחברה יש הסכמים קיימים עם חברות מזון, אך הם תחת סודיות והיא נמנעת מלפרט אותם. "מה שכן ניתן לומר שבין המשקיעים שלנו נמצאים חברת שטראוס וחממת דה קיטשן וחברת דנונה העולמית", אומר אפרגן. אין צפי כאמור מתי המוצרים יצאו לשוק הישראלי, אבל לדבריו, "אין ספק שהאישור יאיץ את ההליכים".
באשר לשיווק המוצרים בארה"ב, מבהיר אפרגן: "יש לנו שותפויות מסחריות ואנחנו עובדים על השקת המוצרים הסופיים יחד איתם, לכן כחברת B2B לוחות הזמנים תלויים גם בשותפים".
אימג'נדרי הוקמה בשנת 2020 ע"י ד"ר אייל אפרגן, ד"ר אריה עבו ופרופ' תמיר טולר תחת חממת הפודטק של שטראוס, The Kitchen, ועד כה גייסה למעלה מ-30 מיליון דולר ממשקיעים כגון חברות המזון המובילות דנונה ושטראוס ומקרנות סיכון בולטות בהן Target Global, Entree Capital ו-MoreVC.