אפל כנראה למדה ממשחק המונופול שטוב להיות גם הבנקאי וגם השחקן. אתמול האתר פורבס דיווח כי על פי מקורות פנימיים בחברה, המשתמשים הפקידו קרוב למיליארד דולר בתוך ארבעה ימים בלבד באפל קארד, חשבון החיסכון החדש שלה הנתמך על ידי הבנק גולדמן זקס, שהושק רק השבוע.
בעוד שהחברה זכתה להצלחה עם פלטפורמת התשלומים הניידים שלה, אפל פיי, חשבון החיסכון החדש כבר הפך להצלחה מסחררת. לאחר שענקית הטכנולוגיה השיקה את חשבון החיסכון החדש שלה בעל התשואה הגבוהה בחודש שעבר, החברה הכניסה פיקדונות של 990 מיליון דולר תוך פחות משבוע, לפי פורבס. בינתיים 240,000 חשבונות כבר נרשמו לשירות. חשבונות חיסכון חדשים אינם יכולים לעלות על $250,000, לפי מגבלות התאגיד הפדרלי לביטוח פיקדונות. אם הדיווח של פורבס נכון, המשתמשים מפקידים בממוצע כמה אלפי דולרים לחשבונות החדשים שלהם.
#Apple's new high-yield savings account has drawn nearly $1 billion in deposits in just 4 days of its launch, amid a cascade of #US bank failures, the latest being #FirstRepublicBank. pic.twitter.com/S8mrBugoe1
המספרים הופכים את אפל לשחקנית פינטק גדולה, כמעט בן לילה. בהתחשב בירידת ההכנסות ממחשבים ניידים שלה עד כה בשנת 2023, אנו עשויים לשמוע יותר מאפל על חשבון החיסכון שלה, כאשר היא תשתף את הדוח הרבעוני האחרון שלה מחר (רביעי).
ההצלחה של השירות החדש של אפל נובעת גם מהריבית השנתית הגבוהה יחסית שמקבלים הלקוחות, 4.15%, הגבוהה מהריבית הממוצעת בבנקים בארה"ב, אבל גם מהתפוצה הרחבה של מכשירי אייפון בקרב האמריקאים - המותג שנחשב לאמין מאוד גורר אחריו עדר מעריצים, שיקנו כל מה שרק ימכור. חשוב לציין כי בארה"ב נמצאים כרגע במצב כלכלי רגיש עם ריבית שלא מפסיקה לעלות ובנקים שקורסים אחד אחרי השני, דבר שדוחף את הלקוחות לחברה כמו אפל גם בתחום הפיננסי.