מערכת היחסים של איראן עם מגזר כריית הקריפטו היא סוג של מערכת יחסים של אהבה-שנאה. הממשלה שוב מגבילה את פעילות כריית הקריפטו כשהיא מנסה להקל על העומס של אספקת החשמל במדינה, למרות הידיעה שהקריפטו הוא דרך להתחמק מעיצומים בין-לאומיים.

החשמל לכל 118 מפעילי הכרייה המורשים באיראן ינותק מה-22 ביוני לקראת עליות בביקוש שצפויות להיגרם בשל חודשי הקיץ המתקרבים, כך אמר חפי מוסטפא רג'בי משהדי, דובר תעשיית החשמל של איראן בראיון לטלוויזיה הממלכתית.

ביטקוין נחשב מזמן לדרך מוצלחת של המדינה לעקוף איסורי סחר. איראן סובלת מסנקציות גורפות מצד ארה"ב שמונעות ממנה למעשה לגשת למערכת הפיננסית הבינלאומית.

בשנת 2019 הכירה איראן רשמית בתעשיית כריית הקריפטו והחלה להנפיק רישיונות לכורים, שנדרשים לשלם תעריפי חשמל גבוהים יותר ולמכור את הביטקוין הכרויים שלהם לבנק המרכזי של איראן. אבל המדינה גם עצרה שוב ושוב את פעילותם של מרכזי כריית קריפטו. היא הורתה על שתי השבתות כדי להפחית את הלחץ על תשתיות החשמל שלה בשנה שעברה, שבמהלכן הביקוש לחשמל הגיע לשיא.

כריית הקריפטו פרחה באיראן לפני האיסורים. חברת הניתוח של בלוקצ'יין אליפטיק העריכה במאי אשתקד כי 4.5% מכלל כריית הביטקוין בעולם התרחשה במדינה. יחס זה ירד ל-0.12% נכון לינואר, לפי מרכז קיימברידג' למימון אלטרנטיבי (CCAF).