היום (27 בינואר) מציינים ברחבי העולם את יום השואה הבינלאומי, והמאבק במכחישי שואה רחוק מלהסתיים. באוקטובר בשנה שעברה פייסבוק אסרה על הכחשת שואה באופן רשמי, אחרי שנים שבהן נתנה לקבוצות נאו-נאציות ואנטישמיות להתבסס בה, אך ייתכן שהרשת החברתית הפופולרית בעולם עדיין לא מיישמת את מדיניותה. בהתאם, בליגה נגד השמצה (Anti-Defamation League) טוענים שפייסבוק כושלת באכיפה ומשאירה באוויר תכנים רוויי שנאה, והעניקו לה את הציון הנמוך ביותר במלחמה בהכחשת שואה. לצד פייסבוק נכשלו פלטפורמות נוספות, ובהן אתר הפורומים רדיט ושירותי הגיימינג סטים ודיסקורד.
בליגה נגד השמצה פיתחו מנגנון דירוג לרשתות החברתיות השונות; המרכיב החשוב ביותר בדירוג הוא אכיפת המדיניות האוסרת על הכחשת שואה. לשם קביעת הדירוג, עובדי הארגון דיווחו על תכנים במהלך החודש האחרון ובחנו האם הן נמחקים. את הציון הגבוה ביותר (B) קיבלה הפלטפורמה טוויץ'; טוויטר, יוטיוב וטיקטוק הסתפקו בדירוג הביניים (C); ופייסבוק קיבלה את הציון הנמוך ביותר, לצד רדיט, סטים ודיסקורד – מאחר שלא אכפה את המדיניות שלה ולא הסירה את הפוסטים. כך, בליגה נגד השמצה דיווחו על פסט בפייסבוק שכלל את הכיתוב "Holohoax" (משחק מילים שמשמעותו "השואה שקרית") לצד תגובות שמכחישות את השואה באופן מודגש. למרות הדיווח, פייסבוק השיבה: "הסרטון נבחן, ולמרות שהוא לא חורג מאחד כללי הקהילה שלנו, אנחנו מבינים שהוא עשוי להיות פוגעני עבורך ועבור אחרים".
גם ארגונים אחרים הגיעו למסקנות דומות. מחקר שפורסם באוגוסט 2020 קבע שהאלגוריתם של פייסבוק גורר אנשים עמוק יותר לעולמם של מכחישי שואה על ידי "קידום פעיל" של תוכן העוסק בנושא. המחקר, שנערך על ידי המכון לדיאלוג אסטרטגי (ISD) בלונדון, מצא כי מספיק להקליד את המילה "שואה" במנוע החיפוש של פייסבוק בכדי לקבל אינספור הצעות לעמודים של הכחשת שואה, אשר בתורם ממליצים על קישורים לאתרים אחרים המקדמים הכחשה. אחרי שהגולש מצטרף לאחת מהקהילות הללו, האלגוריתם של פייסבוק ממשיך ומוביל אותו באופן אקטיבי להצטרף ולעקוב אחרי עמודי ימין קיצוניים יותר ויותר. לפי המחקר, כ-64% מכלל ההצטרפויות לקבוצות הקיצוניות הללו מקורם בהמלצות של האלגוריתם.
בפייסבוק הביעו מחאה לאור הדירוג שקיבלו בדו"ח של הליגה נגד השמצה. "רשמנו התקדמות משמעותית במלחמה בהכחשת שואה בפייסבוק, וזאת בעזרת הטמעת מדיניות חדשה ואכיפתה בכל מדינה בעולם", אמר דובר מטעם הרשת החברתית לאתר הטכנולוגיה CNET. "הסרנו את התוכן שצוין בדו"ח הזה, ואנחנו נמשיך לעבוד כדי לעקר את הכחשת השואה מהפלטפורמה שלנו"
בפייסבוק גם הצהירו הבוקר כי משתמשים שיחפשו מונחים המזוהים עם השואה או עם הכחשת שואה, יופנו לתוכן אמין בנושא. "השואה היא הרדיפה המערכתית ורציחתם של שישה מיליון יהודים, לצד קבוצות אחרות, שבוצעו על ידי הנאצים ועוזריהם בזמן מלחמת העולם השנייה".