תופעת ה-NFT הולכת ומתרחבת וכעת היא מגיעה עד לתעשיית המוזיקה הישראלית: רמי קלינשטיין, אחד המוזיקאים המצליחים בישראל, חבר לחברת F5 הישראלית בכדי ליצור פרויקט NFT משלו, שיכלול אסימונים שונים בהשראתו ובהשראת פועלו לאורך העשורים האחרונים. שיתוף הפעולה בין קלינשטיין לבין F5 הוא הראשון בישראל שנעשה בתעשיית המוזיקה הישראלית.
במסגרת שיתוף הפעולה, יוצעו כ-NFT אלף כרטיסים זוגיים במחיר 200 דולר לכל אחד, להופעה של קלינשטיין שתיערך ב-2 באפריל בהאנגר גבריאל בנס ציונה, ורק רוכשי ה-NFT יוכלו להיכנס אליה. מבין הרוכשים יהיו כאלה שיקבלו הטבות נוספות, על פי הגרלה, בהן מפגשים אחד על אחד שיערכו בסטודיו של קלינשטיין, הופעה פרטית בביתם, שיר ליווי לחופה ועוד. שווי ההטבות הללו מגיע לעשרות אלפי שקלים. לאחר ההופעה יוכלו הרוכשים לסחור ב-NFT שרכשו (האסימון הדיגיטלי שהוא הכרטיסים למופע), בכל פלטפורמה שיבחרו.
"אני נרגש להשיק את ה-NFT הראשון במוזיקה הישראלית, שלראשונה בעולם מאפשר לרוכשיו לקבל ערך מוסף בעל ערך כלכלי ורגשי גבוה, מעבר להחזקת האסימון וכניסה לקהילה", מסר קלינשטיין. "זוהי דריסת רגל בעולם החדש וזוהי יריית הפתיחה לחיבור בין העולם החדש לעולם המוזיקה כפי שהכרנו עד כה. אני שמח להיות הראשון להוביל את הבשורה החשובה הזו, ויותר מהכול אני מחכה להתרגש יחד עם הקהל שלי במופע המיוחד".
יצוין, כי חברת הפינטק איטורו רכשה עבור עובדיה בישראל כמחצית מכרטיסי ההופעה במטרה לעודד את עובדי החברה לפתוח ארנק WEB 3 אישי ולהנגיש עבורם את הכניסה לעולם ה-NFT.
חברת F5 הוקמה במטרה לבנות ולנהל פרויקטים בתחום ה-NFT, והיא מציעה טכנולוגיה שמאפשרת למשתמשים בה להתנסות בעולמות הבלוקצ'יין והמטבעות הקריפטוגרפיים באופן מאובטח ופשוט לדבריה. זהו הפרויקט הראשון עליו הכריזה החברה, ובקרוב יוכרזו הפרויקטים הבאים אותם היא מפתחת.
מאחורי החברה עומדים יזמים בעלי ניסיון – הראשון הוא חגי בראל, המשמש מזה 7 שנים המייסד והמנכ"ל של חברת Deep, המתמחה ביצירת תוכן שיווקי מבוסס בינה מלאכותית, ובעל ניסיון בתחום הבלוקצ'יין והבינה המלאכותית, שהיה גם המנכ"ל וממייסדי אורקה שנמכרה לאורנג' העולמית. היזם השני בחברה הוא בני ארבל, המשמש מזה 6 שנים מייסד ומנכ"ל Inception XR, פלטפורמת תוכן מבוסס מציאות מדומה ומציאות רבודה. ארבל הוא יזם סדרתי בתחום המדיה הדיגיטלית. היזם השלישי הוא רן קראוס, מייסד-שותף ולשעבר מנכ"ל מפתחת כלי הטייס הבלתי מאוישים, Airobotics, שבשנה האחרונה עבר לכהן כנשיא החברה. היזם הרביעי והאחרון בחברה הוא איתי פרידן, בנו של הפרסומאי אודי פרידן, אספן NFT בעצמו ויצרן קולקציות של NFT. בין המשקיעים בחברה ניתן למצוא את מארק גזית, רן דנאי והיזם הסדרתי טל ברנוח.
המכירה המוקדמת של הכרטיסים לחברות עסקיות תיפתח ב-12:00, וב-19:00 תיפתח המכירה לציבור הרחב בקישור הזה.