עולם ההייטק אולי נשמע כמו מקום אוטופי עם משכורות גבוהות ותנאים טובים, אבל כמו כל דבר חיובי בחיים גם לו יש צדדים נוספים. בתוך כל הפאן של ההייטקס הזה ישנה גם עבודה קשה ומחויבות אישית של כל עובד לספק את הסחורה. לכבוד יום העצמאות קיבצנו טיפים משלל מנכ"לים במשק לטובת הג'וניורים שעושים את הצעדים הראשונים והעצמאיים שלהם בתחום:
דרור בין מנכ"ל רשות החדשנות
"הטיפ שלי הוא לתת את הכול "כאן ועכשיו". בהגיעכם/ן למקום עבודה חדש, יישמו ארבעה עקרונות פשוטים, שייצרו עבורכם אופק מצוין: התמקדו בתפקיד הנוכחי שלכם, הפנימו את כל הכלים והידע שיש למקום העבודה להציע, לימדו מהאנשים שסביבכם, ועשו את העבודה שלכם באופן מצטיין – עם רצון אמיתי ליצור אימפקט. רק כך תצליחו באמת ואחר כך דלתות רבות תפתחנה בפניכם לתפקידים הבאים".
עומרי קוהל, מנכ"ל Pyramid Analytics
"תטעו. תהיו פתוחים לקבל ביקורת בונה, ואל תתנו לטעויות לעצור אתכם - הן קורות, תבחרו ללמוד מהם ולהבין כיצד אתם הופכים להיות הגרסה המוכשרת יותר של עצמכם - ולעובד שכל חברה תרצה להעניק לעצמה. בשביל לקבל ביקורת בונה, תמצאו את האדם הזה שמעניק לכם השראה, שתוכלו ללמוד ממנו, שייתן לכם את הכוח לקום כשצריך ואת המוטיבציה להמשיך כשאין. אותו אדם שגם ידע לתת לכם פידבק, יעזור לכם בהחלטה כבדת משקל".
נטלי קרמר, מנכ"לית AT&T ישראל
"תעזו! גם בחיים המקצועיים וגם הפרטיים. אף אדם לא התקדם בחיים ללא תעוזה, ניסיונות, וכן – גם טעויות וכישלונות. תחתרו למגע ותבקשו כל הזמן פידבק, כי זו הדרך הכי טובה ללמוד, להתפתח, ולגדול. כתבתם קוד חדש? אל תפחדו לבקש מהמפתח הכי חזק בצוות שיסתכל ויחווה דעה. תהיו פתוחים לקבל ביקורת ותראו אותה כהזדמנות להשתפר ולא להוריד מוטיבציה. בעיניי, עדיף להתחרט על משהו שניסינו ולא הצלחנו מאשר על משהו שוויתרנו מראש.
אז בפעם הבאה שמציעים לכם משימה שאתם לא יודעים איך להתחיל, או שעומד בפניכם אתגר חדש, אל תיכנעו לפחד הטמון בנו אלא תיקחו אותו בשתי ידיים. אני בטוחה שתפתיעו אפילו את עצמכם".
נועם זילברשטיין, מנכ"ל HP אינדיגו
"הרעיון Dream big and dive deep when needed מוביל אותי בדרכי האישית והמקצועית. כדי להגיע להישגים משמעותיים צריך להעז לחלום בגדול כדרך חיים ולתרגם את החלומות ליעדים חדשים הן אישיים והן ארגוניים. לצד החלומות חשוב לשים לב אם ישנה סטייה מהדרך או אתגרים משמעותיים בהם צריך לצלול לעומק הפרטים. חשוב תמיד לאזן בין החלומות והאסטרטגיה לבין צרכי השעה ולא לאפשר לשוטף לסחוף אותנו".
מתי צויג, מנכ"לית Scale-Up Velocityמבית Start-Up Nation Central
"העזו להתנסות ולצאת מאזור הנוחות. תעשיית ההיי טק מחפשת 'טאלנטים'. הטאלנט מתברך בכישורים טכנולוגיים לצד כישורים נוספים המרכיבים DNA של מצוינות: חשיבה פתוחה ויצירתית, חקרנות ורצון ללמוד באופן עצמאי נושאים חדשים, תשוקה לתחום, יכולת התמודדות עם בעיות ואתגרים חדשים, יכולת עבודה יחידנית לצד עבודת צוות, יוזמה וחתירה מתמדת לשיפור. ג'וניור, בין אם סטודנט או בוגר המחפש משרה ראשונה, נדרש לגייס את האומץ לצאת מאזור הנוחות ולחפש באופן אקטיבי חוויות מקצועיות חדשות.
הצטרפו לפורומים של מפתחים, השתתפו בהאקתונים פיזיים ומקוונים, קחו חלק בתוכניות טכנולוגיות כחונכים או כמדריכים לצעירים, בתוכניות יזמות ובכל פעילות החורגת מתוכנית הלימודים הסטנדרטית. כל אלה יעניקו לכם 'בגרות פיתוחית' ואישיותית כמו גם תוכן איכותי לקורות החיים, ובמקרים רבים התנסויות אלה ייצרו עבורכם גם הזדמנויות קריירה מפתיעות".
דניאל מלכה, מנכ״ל IBM ישראל
"לפני שאתם מגישים מועמדות לתפקיד חדש, חשוב לעצור ולקחת בחשבון כמה דברים חשובים. לדעתי הדבר החשוב ביותר מכולם - יותר מהטייטל ואפילו יותר מהמשכורות והתנאים - הוא לשאול את עצמכם שאלה: 'מה אלמד מהתפקיד הזה ואילו מיומנות חדשות אני ארכוש?'. לשאלה הזו מצטרפת שאלה המתבקשת נוספת: 'כיצד המיומנויות הללו יתרמו ליעדים שלי בטווח הארוך?'. המטרה היא לנסות ולהבין אם מקום העבודה יספק לכם את הכלים המשמעותיים להשיג את היעדים שלכם. אם הצלחתם להשיב על השאלות הללו באופן מספק, לכו על התפקיד ללא היסוס; אתם בדרך למקום הנכון. כי בסופו של דבר אלו הם הדברים שישפיעו בצורה המשמעותית ביותר על ההתפתחות המקצועית ועל מסלול הקריירה שלכם".