הערב (ב'), תציג אפל בכנס המפתחים השנתי שלה, ה-WWDC 2013, את מערכת ההפעלה החדשה לאייפון ולאייפד, ה-iOS 7.

בראיון שהעניק לאחרונה מנכ"ל אפל, טים קוק, הוא לא חשף הרבה פרטים על מערכת ההפעלה, אך הבטיח שנזכה לראות מערכת הפעלה פתוחה יותר למפתחי צד שלישי, בשל העובדה כי האחראי החדש על פיתוח התכנה באפל הוא ג'וני איב. קצת עצוב לומר שאיננו מרגישים שינוי ממשי בין iOS 5 ל-iOS 6. מצב ה"נא לא להפריע" והאינטגרציה עם פייסבוק שניהם שימושיים מאוד, אך אף אחד מהם לא מביא את המהפכה לה ציפינו מאז 2007.

בין אם iOS 7 באמת תציג מהפכה ובין אם לא, הנה חמש תכונות חלומיות שאנחנו ממש רוצים באייפון שלנו. יש לכם רעיונות נוספים? כתבו בתגובות.

אין תמונה
לסגור את כל האפליקציות בעזרת ניעור המכשיר

1. לסגור במכה
ריבוי המשימות (מולטיטסקינג) במכשירי אפל השונים ידוע בכך שהוא גרוע ביותר. בר ריבוי המשימות כולל רק את רשימת האפליקציות הפתוחות, וכפתורי שליטה במוזיקה. כל זה טוב ויפה, אך פעולת סגירת האפליקציות, כנראה אחת הפעולות שאנחנו עושים הכי הרבה עם המכשיר שלנו, היא ארוכה ומפרכת.

ראשית, יש צורך לפתוח את שורת ריבוי המשימות, ללחוץ לחיצה ארוכה על אחת האפליקציות ולסגור את האפליקציות בהן אין לנו צורך. עבור אלו המשתמשים במכשירי אפל באופן קבוע זו פעולה שמתרגלים לעשות אותה בכמה שניות, אך היא עדיין ארוכה שניתן לבצע בזמן קצת יותר. במכשירים פרוצים, לדוגמה, יש אפשרות לשים כפתור קטן (אדום עם גולגולת בתוכו) בצד ימין בתחתית וללחוץ עליו על מנת לסגור את כל האפליקציות. ניתן להחליק למטה את האפליקציות אותן נרצה לסגור בעזרת Auxo (שגם נראה הרבה יותר טוב), מה שמקל על סגירת אפליקציות ספציפיות. כמו כן, ניתן לשים קיצור דרך לסגירת כל האפליקציות במסך העדכונים (אליו נגיע בהמשך) או לסגור את כל האפליקציות באמצעות מחווה שניתן לקבוע מראש (כגון מחוות ניעור המכשיר שאהובה ביותר על הישראלים). כל אלו הן רק כמה מהאפשרויות הרבות מספור לסגירת האפליקציות בצורה קלה ונוחה יותר, ואלו הן רק חלק מהדרכים בהן אפל יכולה לשפר את מערכת ריבוי המשימות שלה.

iOS 7, קונספט
מסיבה שאינה ידועה, נראה שאפל ממש שונאת ווידג'טים

2. מתגים נגישים
עקב שינוי המקומות הרב שחלקנו עושים במשך היום (מהבית לאוטו, מהאוטו למשרד), כיבוי והדלקת הקישוריות השונות לצורך חסכון בחיי הסוללה היא פעולה די בסיסית שאנו מבצעים לעתים קרובות. במכשירי אנדרואיד או במכשירי iOS פרוצים זו פעולה קלה למדיי, אך במכשירים שאינם פרוצים זו פעולה מסובכת וארוכה. פתיחת אפליקציית ההגדרות, וכניסה להגדרות הקישוריות (שלעיתים כוללת ברירה בתוך התפריטים השונים) וכיבוי או הדלקתו משם. טוב, אולי זה לא כל כך ארוך אבל כן מייגע כשעושים את זה כמה פעמים ביום, ובכלל – למה לעשות את כל התהליך הזה בשביל פעולה שיכולה להתבצע בשנייה? לא סתם NCsettings הוא אחד התוספים הפופולריים ביותר ב-Cydia, והוא עושה דבר פשוט ביותר – מוסיף שורת מתגים למרכז העדכונים. זה קל לפיתוח, יפהפה, יעיל ביותר – אז למה לא להוסיף אותו? בלחיצת כפתור ניתן להדליק או לכבות את ה-Wi Fi, בלוטות', מצב טיסה ועוד. כמובן שניתן להוסיף גם מתגים דומים בשורת ריבוי המשימות (שוב, Auxo), או ישירות על מסך הבית.

3. ווידג'טים
אנחנו מתארים לעצמנו שלהיכנס למטה אפל בקליפורניה ולהגיד "ווידג'טים" יהיה הרבה יותר גרוע מאשר להיכנס לשם עם חולצה שנושאת את הרובוט של אנדרואיד ולצעוק קללה אל עבר טים קוק. מסיבה שאינה ידועה, נראה שאפל ממש שונאת ווידג'טים. רק ב-2011, בעת הצגת iOS 5, הציגה אפל שני ווידג'טים, שניהם למסך העדכונים, ולא ניתן לשנות אותם. אחד מציג אינפורמציה לגבי מזג האוויר, בשעה שהשני מציג את נתוני המניות. בשנה שעברה נוסף ווידג'ט לפרסום מהיר של סטטוס\ציוץ ל-Facebook\Twitter, ואלו הווידג'טים הקיימים במערכת. בעולם בו כל מערכת הפעלה שמכבדת את עצמה כוללת ווידג'טים (Windows Phone, לדוגמה, כוללת רק ווידג'טים), במערכת ההפעלה של אפל, אחת מיצרניות הטכנולוגיה הגדולות בעולם, נמצאים רק שלושה.

לפני הווידג'טים, בואו נתחיל בצלמיות חיות. הצלמית של אפליקציית השעון, אבסורדי ככל שישמע, לא מציגה את השעה העדכנית (אלא אם כן השעה היא 10:15 בבוקר או בלילה), והצלמית של אפליקציית מזג האוויר מציגה שמש ו-23 מעלות גם אם סופת שלגים החליטה לתקוף את ביתכם. צלמיות חיות, ביחד עם האפשרות לראות התראות או לקבל עדכונים מהאפליקציה מבלי להיכנס אליה, יכולים להיות דבר נחמד.

סרטון המסכם כמה מהקונספטים שהופיעו ברשת:

 

4. ערכות נושא
היינו רוצים לפתוח את המכשיר שלנו ולראות משהו שונה אחת לכמה זמן. נמאס לראות את אותן צלמיות בכל פעם, ללא שינוי בגודל או בצורה. ערכות נושא יכולות להיות אפשרות נחמדה להתאמה אישית של המכשיר. כמו הדרך של אפל למכור שירים, סרטים או אפליקציות, החברה יכולה ליצור חנות מיוחדת שתתרכז רק בערכות נושא ותיתן למפתחים השונים להעלות לשם את ערכות הנושא שפיתחו, ולצרכנים אפשרות להוריד אותן. כמו בשאר החנויות שלה, גם פה תוכל אפל להפעיל את הסלקציה הנוקשה שלה כלפי המפתחים, ולתת למשתמשים חופש פעולה לבחור ערכות נושא מבלי החשש שתפגע מערכת ההפעלה המאוזנת להפליא של אפל. כמובן שבערכות נושא אנחנו לא מתכוונים לצלמיות שונות בלבד – גופנים שונים, מרכז התראות "היינו רוצים לפתוח את המכשיר שלנו ולראות משהו שונה אחת לכמה זמן. נמאס לראות את אותן צלמיות בכל פעם, ללא שינוי בגודל או בצורה. ערכות נושא יכולות להיות אפשרות נחמדה להתאמה אישית של המכשיר."מעוצב, מסך נעילה מעוצב, אפליקציות מערכת מעוצבות אחרת. נראה לי שבקשנו יותר מידיי. צלמיות שונות יהיו בסדר גמור.

אין תמונה
היינו רוצים לעשות קצת יותר עם מסך הנעילה שלנו, מאשר לבדוק את השעה ואת התאריך

5. מסך נעילה אטרקטיבי
מסך הנעילה חייב להיות הכי אטרקטיבי שיש. הוא המסך הראשון אותו אנו רואים בעת הדלקת המכשיר, ועליו "לפתות אותנו" לפתוח את המכשיר. מסך הנעילה של מכשירי אפל לא עושה את זה. מלבד לפתיחת המצלמה ישירות ממנו, מסך הנעילה של אפל משעמם ולא ניתן לשינוי ולהתאמה אישית. למעשה, גם אם לא אהבתם את הקיצור למצלמה – תצטרכו להתרגל אליו כיוון שהוא אינו ניתן להסתרה. גם ממסך הנעילה יהיה נחמד לשלוט על המתגים השונים, להדליק ולכבות את הפנס, או לעשות פעולות שונות מבלי לפתוח את נעילת המכשיר. אחת התכונות שהכי אהבנו במכשיר פרוץ היא האפשרות למענה מהיר להודעה ישירות ממסך הנעילה מבלי הצורך לפתוח את המכשיר (תוסף בשם BiteSMS), או האפשרות לניהול התראות יעיל יותר ממסך הנעילה. לא תוכלו להיפטר מההתראות במסך הנעילה שלכם מבלי לפתוח את נעילת המכשיר – דבר שמקשה לעתים בשמירה על הפרטיות. היינו רוצים לעשות קצת יותר עם מסך הנעילה שלנו, מאשר לבדוק את השעה ואת התאריך.


אפל תצטרך לעבוד קשה מאוד על מנת להחזיר אליה את המשתמשים שבחרו לעבור לאנדרואיד של גוגל או ל-Windows Phone של מיקרוסופט. המכשירים שלה מעולים, אך הבעיה נעוצה בתכנה, ושם העבודה עוד רבה. אם ההבטחות של מנכ"ל החברה יתבררו כנכונות – אזי שהחברה בדרך הנכונה.

לכתבות נוספות באתר TGspot