בגיל 99, פנחס (זולי) אדם ממשיך לכבוש מחוזות חדשים. נכדותיו, אדל, אור והלית (שהקימו את סטארטאפ המתנות, giftinclick), העלו 4 ציורים שצייר לאתר Rarible, במטרה למכור אותם כ-NFT. האתר מאפשר לאמנים דיגיטליים לסחור ביצירות שלהם באמצעות מטבע הקריפטו אתריום.
הציורים של ניצול השואה מצ'כוסלובקיה, שכבר הוצגו באוגוסט האחרון בתערוכה בבית ציוני אמריקה, מציגים את משפחתו עושה קידוש ב-1923, אותו ואת אשתו בציור שנקרא "אהבת אמת", את המשפחה שהקים לאחר השואה בשנת 1955 בישראל בציור שהכותרת שלו היא "ניצחון" ואת המשפחה מבקרת בפראג ב-1989 וסוגרת מעגל. הציורים מוצעים למכירה בין 0.3 אתריום (946 דולר) עד ל-1 אתריום (כ-3,100 דולר).
אדם נולד בצ'כוסלובקיה, בקושיצה, בשנת 1923. במלחמת העולם השנייה גויס לעבודות כפייה של הצבא ההונגרי ("עבד בצבא ההונגרי"), ולקראת סוף המלחמה נמסר לצבא הגרמני, ונפצע לאחר שנורה בבודפשט. הוא קיבל טיפול בבית חולים צבאי הונגרי, ולאחר מכן הועבר למחנה שבויים רוסי עם חיילים גרמנים והונגרים עד סוף המלחמה. פחות מחודשיים אחרי שנלקח לעבודות כפייה, יתר משפחתו – הוריו ושתי אחיותיו, נשלחו לאושוויץ, ואיש מהם לא שרד. ב-1946 עלה לישראל, נישא לדבורה ז"ל, איתה חי יותר מ-60 שנה, והשניים הביאו לעולם שני ילדים.
לאורך השנים עבד כנגר כי "היה צריך לפרנס את המשפחה". לדבריו, ליהודים אסור היה ללמוד אז והוא היה צריך למצוא מקצוע. הוא החל לצייר כבר כשהיה בן 4, אבל רק כשיצא לגמלאות, בגיל 65, עסק בזה כתחביב. בתו, שעבדה במכון אבני, קיבלה במתנה קורס קיץ בציור ונתנה לו אותו.
נכדתו אור היא פעילה בקהילת ה-NFT כתחביב ויש לה גם קולקציית אמנות משלה. "סבא שלנו אוהב טכנולוגיה וללמוד דברים חדשים, וככה הוא יכול לחלוק עם כל העולם את הציורים שלו", מספרות נכדותיו, שהשמות השניים שלהן, הלית אדית ואור ריבוי, ניתנו על שם אחיותיו שנספו. "ה-NFT נותן לו את החותמת המקורית שלו, כי הוא לא רוצה למכור את הציור הפיזי".
ומה הטיפ של אדם לחיים ארוכים ומאושרים? "שתהיו שמחים תמיד, לא לדאוג, לא לריב יותר מדי ותעשו מאמץ לעזור אחד לשני כל הזמן".