ד"ר אסף טוקר, מנכ"ל מטריסלף, חברה שמפתחת שתלים של תאי עצב לנפגעי חוט שדרה מהתאים של המטופל עצמו.
הצלחה ראשונה: הזמנה להשתלב בתפקיד ניהולי בכיר בהנהלת הדסה בשלב מוקדם מאוד בחיי המקצועיים. למעשה, סיימתי התמחות ברפואת ילדים ולמחרת התחלתי לעבוד בבית החולים הדסה עין כרם בתפקיד עוזר למנהל בית החולים.
כישלון ראשון: כאשר לא הצלחתי (עדיין) להחיות את החברה הקודמת שניהלתי. מדובר בחברה שפיתחה מערכת לתכנון טיולים על ידי שימוש בסרטי וידאו. חברה שזכתה בהרבה מאוד פרסים בינלאומיים ואמורה הייתה להימכר מיד בתחילת הקורונה, אך לאור הקורונה לא נמכרה ולמעשה הקפיאה את פעילותה מאז.
דודי סלטון, מנכ"ל ויריליטי מדיקל, אחת מחברות הפורטפוליו של אלמדה ונצ'רס.
הצלחה ראשונה: עצם הקמת חברה, ובמיוחד חברת סטארטאפ בתחום הרפואי, זו ריצה למרחקים ארוכים, עם מהמורות בדרך הדורשת אופטימיות, התמדה, וסבלנות, ובעיקר להבין שלא הכול קורה בן לילה. בפיתוח מוצרים רפואיים ההצלחה מקבלת ממד נוסף כאשר ישנה משמעות לעשייה, והיא התרומה לשיפור איכות הטיפול הרפואי של המטופל וכנגזרת איכות חייהם של המטופלים ובני משפחותיהם.
תחושת הסיפוק שחוויתי עם קבלת תוצאות קליניות מוצלחות, בין אם זה לשתל דנטלי מיניאטורי, או כיום מה שעושה ויריליטי, למדבקה חד פעמית לטיפול בתופעת השפיכה המוקדמת של גברים, מהווה עבורי את הכוח המניע להמשיך את העשייה בתחום זה.
כישלון הראשון: כמנהל באחת החברות הקודמות אותן ניהלתי, למדתי כי הצלחה רפואית קלינית של המוצר והצלחה בשיווק בשוק המקומי הישראלי, אינה מספיקה מבחינה מסחרית ותלויה בפריצה לשווקים בינלאומיים להצדקת קיום החברה.
רחלי ויזמן, מנכ״לית ומייסדת שותפה של SavorEat, ומייסדת Egg’n’Up, חברות בתחום הפוד-טק.
הצלחה ראשונה: כשהקמנו את סבוריט ידעתי אומנם שאין רובוט שף שכזה שמכין באופן דיגיטלי מנה שהיא מותאמת אישית לצרכים השונים של הסועד, שהיא מוכנה במקום, במהירות ועם יכולות לנתח נתונים לטובת העסק, ועדיין ידעתי שהשוק רץ במהירות שיא ויש לנו פה אתגר טכנולוגי גדול מאוד. צלחנו אותו! הקמנו קונספט עובד ואמין ממש בתקופה הראשונה של הקמת החברה והוכחנו שאנחנו יותר מרעיון מגניב ועתידני, ושהעתיד כבר כאן ושאנחנו החלוצים.
כישלון ראשון: בתחילת דרכה של החברה חוויתי את הכישלון הראשון שלי כיזמית שנבע מבחירה לא נכונה של משקיע. הצורך לגייס הון מהר על מנת לקדם פיתוח מביא אותך לעיתים לא לסמוך על האינטואיציה שלך ולא לעשות מספיק בדיקת רקע. בחירה לא נכונה שכזו יכולה להביא לעיכובים בפיתוח וקידום החברה. כשמדובר בסבב גיוס במיוחד בשלבים הראשונים של החברה יזם חייב להבין שבחירת משקיע הוא קשר ארוך טווח ובדיקות נאותות הן לא דבר חד כיווני, גם היזם צריך לוודא במי הוא בוחר. זו מערכת יחסים דו כיוונית.
אייל הופמן מנכ״ל ומייסד שותף היירוד, מרכז חדשנות המשקיע בחברות צעירות
הצלחה ראשונה: בתחום ההשקעות ההנפקה של חברת אורה אייר – אחת ההשקעות הראשונות שביצענו בהיירוד, בתור המשקיעים הראשונים של החברה ומי שהוביל את סבב ה-Seed, וכשלוש שנים לאחר מכן החברה הנפיקה בבורסה ת"א ומאז ממשיכה לצמוח. בשנת 2018 מייסדי החברה, האחים אביעד ואלדר שניידרמן, התקשו לעתים להמחיש לאנשים את החשיבות של איכות האוויר שאנו נושמים, במיוחד בחללים סגורים – אנחנו זיהינו את הפוטנציאל עוד לפני שהשוק זיהה אותו כשהגיעה הקורונה, שחידדה את החשיבות בניהול איכות האוויר.
כישלון ראשון: הפעם הראשונה בה נתקלתי ב"פרידת מייסדים" בחברה בה השקענו – מצב בו אחד ממייסדי החברה מחליט לעזוב. במקרה ההוא, המייסדים התקשו להמשיך יחד ואנחנו כמשקיעים ומי שמלווה את החברה בשלבי חייה המוקדמים ניסינו לסייע ולנסות לקדם את החברה, אך המאמצים לא נשאו פרי. כישלון נשאר בגדר כישלון אם לא למדים ממנו – אנחנו למדנו רבות. הטיפ הזה הוא אחד השיעורים והוא יכול לסייע ליזמים – שותפים הם דבר מאוד חשוב וצריך לקבל החלטה מושכלת הנובעת ממכלול השיקולים, הדינמיקה והמאפיינים של כל אחד, אבל אם החלטתם ללכת יחד – הסכם מייסדים הוא חובה והוא מגן קודם כל עליכם ועל החברה.
מיה פיזוב, שותפה-מנהלת בקרן ההון סיכון amiti ונצ׳רס.
הצלחה ראשונה: ההצלחות והכישלונות שלי כמנהלת היו תמיד קשורים לצוות אותו בחרתי והדרך בה הצלחתי לייצר אצלם מוטיבציה. חיבור כל חברי הצוות למשימה כולה, הסבר של התלויות בין אנשי הצוות השונים והעבודה הנפרדת של כל אחד מהם ויצירת אווירה שבה ההצלחה הקבוצתית תהיה הצלחה גדולה יותר של כולם, אפשרה לי להצליח בפרויקט שקרטע במשך חודשים, ולסיים אותו מוקדם וברמה שעברה את ציפיות כולם.
כישלון ראשון: בפעם שלא זיהיתי מספיק מוקדם חוסר מוטיבציה של חברת צוות אחת, ולא רתמתי אותה מספיק מהר חזרה לעשייה, נוצר חוסר איזון בתוך הצוות שהוביל בסופו של דבר לתסכול של כולם. כל מנהל תלוי בצוות שלו, ובאנשים שהוא עובד איתם, הצלחה והנאה של הצוות כולו תמיד תגרום למנהל להצליח יותר.
יוחאי כורם, מנכ״ל חברת Cyberint, שעוסקת בהגנה על ארגונים מהתקפות סייבר על ידי מציאת איומים ברשת האפלה
הצלחה ראשונה: דווקא לא קשורה לסייבר אלא לאהבת הארץ. כשהייתי חייל השתתפתי בחידון צה"ל בנושא ידיעת הארץ ומורשת קרב. לשמחתי, הצלחתי לעבור משלב לשלב עד לשלב הגמר שנערך על רקע מצדה שגם אותו ניצחתי – הוכתרתי בתואר "אלוף צה"ל בידיעת הארץ ומורשת הקרב" – ההצלחה הראשונה. אבל פרט להורים גאים - מה עושים עם תואר כזה? כדי לשמר את ההישג ולשתף אחרים בידע העצום שצברתי במהלך ההכנות לחידון, החלטתי לשלוח מדי שבוע, לכל היחידה בה שירתי, המלצה לטיול לסופ"ש הקרוב, כך למעלה משנה.
כשהשתחררתי, קיבלתי המון פניות להמשיך עם ההמלצות גם מחוץ לגבולות הצבא. כך הקמתי בשנת 2003 את אתר ״טיולי״, שהפך לאחר שנים של עבודה לאתר הגדול ביותר בישראל בנושא טיולים ובילוי בארץ. בעזרת הפעילות בטיולי, אשר פועלת כיום תחת מסגרת של "למטייל", הצלחתי לגעת במאות אלפי ישראלים שרצו להכיר מקומות בארץ ולטייל ולא תמיד מצאו לאן. הזכייה בחידון והקמת טיולי היוו בעצם את ההצלחה הראשונה שלי כמנכ"ל וכיזם. גם היום, כשאני ממשיך לטייל עם המשפחה, אני פוגש במסלולים עשרות רבות של מטיילים שמספרים שהם בחרו את הטיול בעקבות "טיולי" ויודעים שההנחיות יאפשרו להם להגיע בבטחה לנקודת הסיום.
כישלון ראשון: כאשר עובדים בוחרים לעזוב את הארגון ולעבור למקום עבודה אחר, אני רואה זאת כסוג של כישלון. לא תמיד אנחנו מצליחים, לתת לכל עובד ועובדת את ההרגשה שהם מתפתחים אישית ומקצועית, שבכל יום סייבראינט הוא מקום שנותן להם סיבה לקום בבוקר עם אנרגיות של עשיה וחיוך על הפנים. ב-2021, גם בסייבראינט, כמו בחברות אחרות בארץ ובעולם, לא מעט עובדים החליפו מקום עבודה, ואני מצטער על אלה שלא הצלחתי לשמר ולאפשר להם להגשים את עצמם טוב יותר בחברה. כמנכ"ל, יחד עם הצוות שאתי, אני מנסה ללמוד מאירועים כאלו, ותמיד חושב כיצד ניתן לשנות להשתפר גם בצד הארגוני וגם באופן אישי.
זיו אלול, מנכ״ל ומייסד-שותף בחברת Periapt, המפתחת פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית לליווי וייעול הטיפול במאובחני ADHD בעיקר ילדים ובני נוער.
כישלון ראשון: בסטארטאפ הראשון שהקמתי ״אינטראקטיב״ כשעופר יהודאי שותפי דאז ואני, לא הצלחנו לגייס הון בתחילת הדרך. בעיצומו של המשבר הכלכלי של 2009 יצאנו לקמפיין גיוס, כבר קיבלנו מסמך הצהרת כוונות משתי קרנות נחשבות, ורק על מנת לסבר את האוזן, מדובר בשלב שנחשב מתקדם מאוד בתהליך של גיוס הון לחברה. ללא התראה מוקדמת, הם החליטו לבטל את ההשקעה בנו. מצאנו את עצמנו שני יזמים צעירים עוברים באחת ממצב של לחלום בגדול ולגייס עובדים, למצב שאין כסף בקופה ואנחנו לא יודעים מה יהיה מחר. החלטנו שצריך לחשב מסלול מחדש, הלכנו והשגנו תקציב זעום ממשקיעים קיימים רק כדי לשרוד ובעזרת הכסף הזה הצלחנו לשרוד איכשהו ומשם לעמוד על הרגליים ולייצר הכנסות. מזה למדתי שני דברים חשובים, הראשון הוא שאת הכסף סופרים במדרגות, רק אחרי שהכסף בבנק אפשר לבנות עליו, והשני הוא לא להגיע למצב שמגייסים כסף כשהחברה על אדים וכשממש ממש צריכים אלא לתכנן את זה מראש.
הצלחה ראשונה: כשהחברה עשתה שיפט למוצר טכנולוגי סקיילבילי וכשההכנסות התחילו לגדול, התחלנו להיות רווחיים, דבר שאפשר לנו לגייס כסף מוסדי מקרנות הון סיכון. החברה צמחה משמעותית עד שנמכרה ל-Fyber העולמית שבמקביל להתמזגות שלנו בתוכה, הוזמנתי לעמוד בראשה. במשך 5 שנים שימשתי כמנכ״ל Fyber הישראלית-גרמנית עד שבחודש מרץ 2021, עופר יהודאי ואני מכרנו אותה לחברת דיג'יטל טורביין האמריקאית ב-650 מיליון דולר. אני נשארתי לשמש כיועץ וכחבר דריקטוריון וזמן קצר לאחר מכן הקמתי ביחד עם גילי אביטל- לנג ומאיר אמסלם את חברת הסטארטאפ Periapt".
קרן לשם, מנכל"ית OCON Healthcare העוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק התקנים תוך-רחמיים המבוססים על פלטפורמת המוגנת פטנטים שפיתחה החברה.
הצלחה ראשונה: בתחילת תפקידי לפני שנתיים כמנכ״לית אוקון, כשלא חששנו ועשינו turnaround משמעותי בחברה. החל משינוי הבורד, המשקיעים, הצוות, הניסויים הקליניים, האסטרטגיה והמכירות ועד לדבר שנראה שולי כמו משרדים - תהליך לא פשוט, מורכב אך חשוב לעיתים. החודש שנתיים אחרי, אני והצוות קוטפים את הפירות והוכרזנו כחברה הישראלית היחידה בתחום הבריאות שעושה אימפקט גלובלי ע"י הWorld Economic Forum-.
כישלון ראשון: הגיע כיזמת בצעירותי בחברת סטארטאפ בתחום העיניים בה עבדתי, גייסתי בסבב השקעה לחברה, מ-Angel ו-VC כשלכל אחד רצון, אסטרטגיה ואורח-רוח אחרים בהשקעה שלהם, מה שיצר חיכוכים איומים על זהות וסגנון המוצר המפותח. זה לימד אותי המון לסבבי השקעות הבאים לא לחזור על הטעות הזאת ולנווט את הספינה בסבב ההשקעה בהתאם לצרכי החברה ובאסרטיביות.
עו"ד טל צרפתי-דורון, מנהלת במחלקת ההייטק במשרד עמית, פולק, מטלון ושות'
הצלחה ראשונה: כל יזם שהצליח לגייס יודע שבמהלך מו"מ על סבב יש בלת"מים וסוגיות שצריך לפתור. ההצלחה המשמעותית הראשונה בקריירה שלי הייתה הפעם הראשונה שהובלתי את הצוות המשפטי בגיוס שכזה. זאת חברה שאני מלווה הרבה שנים, וכשליוויתי במו"מ על סיבוב קריטי, זה היה ממש ‘Make or Break’. הצלחתי, בגיבוי הצוות המעולה מהמשרד, לתת מענה יצירתי, יעיל ומהיר לסוגיות סבוכות שעלו. החברה הצליחה לסגור את הסבב ותחושת הסיפוק שנבעה מהמעבר מעורכת דין בצוות להובלת העבודה המשפטית, היכולת ללוות את הלקוח להצלחה תוך כדי מתן ערך מוסף, הייתה משמעותית מאוד והיא מלווה אותי עד היום.
כישלון ראשון: המעבר לתפקיד שכולל אחריות על עבודה של אחרים הביא איתו בתחילת הדרך גם כישלונות, הכישלון הראשון והעיקרי הוא בחניכת עורכי הדין הצעירים והמתמחים בסביבת לחץ. חניכה זו אומנות בפני עצמה, שמהווה במקצוע שלנו חלק חשוב ומשמעותי מהעבודה. ההבנה וההשקעה שלי בנושא לאורך השנים, מנעה כישלונות בתחום זה בפעמים הבאות.