תופעת השיימינג לא נעלמת: נערים וילדים מוצאים עוד אמצעי תקשורת להעליב את חבריהם לכיתה, לפגוע בהם, להפיץ תמונות מביכות שלהם ולארגן חרמות. הורים שהתנדבו לקחת חלק בקמפיין חדש של איגוד האינטרנט (בשיתוף הוועדה לזכויות הילד בכנסת) צפו לראשונה בדברים קשים שכתבו על הילדים שלהם (לסרטון המלא).
ברוך גליקמן שהשתתף בסרטון מספר "אני רוצה להגן על הילדה שלי. אני נראה זועף בסרט כי קשה מאוד לקרוא תגובות כאלה על הילדה שלך וזה משפיל". בתו, לאה גליקמן בת ה-10 מעלה סרטונים בנושאי איפור ליוטיוב, ומספרת שהיא סופגת שם תגובות מעליבות. "אני חייבת לקרוא ולענות, אבל אם מדובר בתגובות מעליבות, אני מוחקת אותן. אם יש הערות בונות זה בסדר".
"בריונות זה דבר שהיה קיים לפני ימי הרשתות החברתיות וימשיך להיות קיים", אומרת עינת נתן, מנחת קבוצות הורים ומדריכת הורים, "בערך 6 מתוך 8 ילדים סובלים מבריונות בחצר או בבית ספר. גם מבוגרים נתקלים בבריונות". עם זאת, "הרשת מאפשרת לכל אחד להיות בריון, כי יש מיסוך בינך לבין הדבר הזה".
נתן אומרת כי חשוב להבהיר לילדים שהבריון הוא איש מסכן, שלפעמים היה קורבן לבריונות, ומונע משנאה שלא קשורה למי שהוא מתקיף. הבריונים עובדים רק אם יש קורבן. בשניה שלא מגיבים, הם נחלשים, היא אומרת.
לפנייה למרכז לאינטרנט בטוח במקרה של פגיעה בילדים ברשת
טלפון: 03-9700-911
ווטסאפ: 054-8858911
מייל: safe@isoc.org.il