לפעמים הטכנולוגיה מתקדמת יותר מדי: ערוץ החדשות הדרום קוריאני MBN חשף לאחרונה מגישה שמבוססת על בינה מלאכותית. מדובר ברפליקה של קים ג'ו-הא, אחת המגישות שעובדות בערוץ.
המגישה האנושית-למחצה נחשפה לפני כשבועיים, בתום פרויקט משותף של רשת החדשות עם חברת הבינה המלאכותית Money Brain שמבוססת גם היא בסיאול. בשידור הבכורה שנערך ב-6 בנובמבר ניתן לראות את המגישה האמיתית משוחחת עם המגישה הוירטואלית, והתוצאה מצמיתה למדי. כך זה נראה:
"נוצרתי בעזרת למידה עמוקה (Deep Learning) של סרטון באורך 10 שעות בו מופיעה המגישה ג'ו-הא. פיענחתי את הקול שלה ואת חתך הדיבור שלה, למדתי את הבעות הפנים שלה והבחנתי בשפת הגוף שלה", אמרה הגרסה המלאכותית. "אני יכולה להגיש חדשות בדיוק כמו קים ג'ו-הא".
ברשת החדשות הסבירו שהמעבר למגישים מבוססי בינה מלאכותית יאפשר לכם לחתוך בעלויות ההפקה וההעסקה, והוסיפו כי הם יהיו ערוכים יותר למצבי חירום; ניתן להזניק מגישים רובוטים לשידור בכל עת, והם לא יצטרכו ללכת לישון בתום לילה של דיווחים על הבחירות בארצות הברית, למשל.
לא מדובר במגישי החדשות הרובוטים הראשונים. סוכנות הידיעות הרשמית של סין, שינחואה, חשפה שני מגישים כבר בנובמבר 2018. לפי הדיווחים, הם צברו מאז עשרות אלפי דקות שידור - והשתפרו ביכולתם לדמות בני אדם.
אז האם אנחנו צפויים לראות מגישים מבוססי בינה מלאכותית כבר בשנים הקרובות? כנראה שלא. למרות שרבים מתלוננים על כך שחלק ממגישי הטלוויזיה הם "קרים מדי", בכל זאת מדובר בבני אדם שיכולים להביע אמפתיה וסימפתיה; עם הזמן הם הופכים לאוטוריטות בתחומם, וכולנו זקוקים לעיתונאים שינגישו ויתווכו לנו את הדברים שאנחנו צריכים לדעת. ומעבר לכך, סביר שהמוח האנושי יתקשה להתמודד עם מגישים רובוטיים. "ברגע שהמוח האנושי יפנים שמה שהוא רואה לא אמיתי, הוא ידחה את זה באופן מידי", אמרה יו סונג-צ'ול, פרופסור לתקשורת ולמדיה באוניברסיטה לנשים בסיאול.