כמו בכל אירוע גדול וטראומתי בארצות הברית, יהיו מי שיקומו ויצעקו שמדובר בקונספירציה שנועדה לשרת אינטרסים כלשהם של הממשלה. הדבר אינו חדש, וכולם זוכרים את זה היטב מאירועי ה-11 בספטמבר. מה שמדהים הוא כמה אנשים מוכנים להקשיב לצעקות האלה.
סרטון שהועלה לפני כשבועיים ליוטיוב והיה אמור להיעלם לו אי שם ברשת, הצליח למשוך 11 מיליון צופים, זאת למרות שמדובר בסרטון של 30 דקות. ארוך מאוד במונחי האתר.
הסרטון נקרא " הירי בסנדי הוק - נחשף לחלוטין" ומתוארות בו שורה של "שאלות" לגבי הרצח המתועב בבית הספר היסודי "סנדי הוק" שבקונטיקט, בו צעיר בשם אדם לנזה רצח 27 אנשים, מתוכם 20 ילדים.
בסרטון נאמר "אנחנו לא פה לספר לכם על חייזרים או דברים מטורפים שכאלה. אנחנו רק רוצים להעלות שאלות", הנה חלק מהטענות שגם מועלות באתר ייעודי תחת השם: "המתיחה של סנדי הוק".
טענה 1: הטבח "נוצר" כדי שלנשיא ארה"ב יהיה קל יותר להעביר חוקי נשק חדשים
הקבוצה, שמפתחת תאוריות קונספרציה רבות אחרי הרבה אירועים טראגיים שמתרחשים בארצות הברית, טוענת שחלק מהעובדות נמנעו מידיעת הציבור על מנת שנשיא ארה"ב, ברק אובמה, יוכל להשתמש באירוע הטראגי הזה כדי לדחוף חוקים חדשים שיסדירו את מכירת הנשק בארצות הברית. באמריקה לובי הנשק הוא אחד הלובים המשפיעים, החזקים והעשירים ביותר במדינה, וזכויות החזקת הנשק, המאוגדים בסעיף השני לחוקה האמריקאית, הם נושא נפיץ. משוגעים לדבר משוכנעים שהאירוע משמש כתירוץ של הממשל "לקחת להם את הנשק".
טענה 2: אתרי הזיכרון של הילדים הוקמו עוד לפני הטבח
בסרטון נטען כי אתרי הזיכרון לילדים שנרצחו בסנדי הוק הוקמו עוד לפני הטבח, מיכוון שהם רשומים במטמון של גוגל יום לפני האירוע (המטמון של גוגל נוהג לטעות בתאריכים, ולפעמים מציג את האתרים כאילו הם היו קיימים בתאריכים שונים).
טענה 3: הילדה שנרצחה באירוע לא באמת נרצחה
לפי אחת מהטענות היותר בולטות הילדה הבלונדינית היפהפיה בשם אמילי פרקר, שדווח כי נרצחה באירוע, היא למעשה בחיים. פרקר לטענתם, צולמה מתחבקת עם ברק אובמה בתמונה בזמן ביקורו בבית הספר סנדי הוק, אחרי הטבח. לאחר מכן התברר כי בתמונה עם אובמה מדובר באחותה של אותה ילדה.
אבל הקונספירציה לא הסתיימה כאן. יוצרי הסרטון טענו כי למעשה "אחותה" של אמילי פרקר מעולם לא היתה קיימת, וההורים, יחד עם ממשל אובמה "המציאו" אותה. הטענה מקבלת מספר חיזוקים, הראשון הוא תמונה של המשפחה שבה נראות שתי הילדות, אבל לטענתם מדובר בפוטושופ, כי לרגליה של ה"אחות", כמו שהיא יושבת על האבא בתמונה פשוט לא יכול היה להיות מקום.
עוד נטען כי יש לשתי הילדות אותם גוונים בשיער ואותה שמלה ולכן "זו אותה ילדה ששוכפלה". בעוד תמונה של שלוש האחיות לבית פרקר נטען כי הודבקה אליה ילדה שלישית וזה מתבסס על כך ש"משהו פשוט לא בסדר עם הידיים של אמילי בתמונה".
"הילדה הודבקה בפוטושופ":
בהמשך לטענות אתרי הזיכרון, עמוד הפייסבוק להנצחת אמילי פרקר נפתח עוד לפני שהיא נרצחה. עוד טוענים היוצרים כי אביה של הילדה נצפה מחייך מספר פעמים אחרי הרצח, וגם אחרי ההלוויה, אבל לזה עוד נחזור בהמשך.
טענה 4: הגיבור שהציל ילדים בזמן הטבח "שחקן" שהוזמן על ידי ממשל אובמה
הקבוצה החלה לאחרונה אפילו להטריד אנשים. ג'ין רוזן, אזרח טוב שהגן על קבוצה של ילדים באירוע, הותקף על ידי אנשי הקבוצה באימיילים ובטלפונים. אלה משוכנעים כי מדובר בלא פחות משחקן שהוזמן על ידי ממשל אובמה להיות הגיבור של היום.
זאת מיכוון שהקבוצה מצאה סרטון יוטיוב בו ג'ין מספר על שיגרת יומו, ואלה משוכנעים כי מדובר בקלטת האודישן שהוא עשה לפני ששירותיו כשחקן נרכשו.
טענה 5: "ההורים לא נראים עצובים מספיק אחרי שילדיהם נרצחו"
אחת הטענות שהעלו את חמתם של צופים רבים בסרטון היא הטענה כי חלק מהורי הקורבנות לא מגיבים במספיק רגש ולא כפי שמצופה מהם. באתר שהוכן על מנת לתמוך בטענות הסרטון שואלים הקונספרטיבים - מדוע ההורים האלה אינם בוכים בהצהרה שלהם לעיתונות.
בסרטון נוסף מתועד אביה של אותה ילדה בשם אמילי פרקר, "מחייך" אחרי ההלוויה שלה. "מה יש לו לחייך", שואלים בווידאו, "האם כך נראה בן אדם שרק איבד את בתו?". "הם גורמים לאובדן של ילדים להיראות כל כך קל", מסכמת אחת הכותרות.
הורים, למה אתם לא בוכים?
לרוב לתאוריות הקונספרציה יש אג'נדה ברורה, וגם כאן זה המקרה - מדובר באנשים המשתייכים לצד הימני של המפה הפוליטית בארצות הברית. אלה משוכנעים שאובמה הוא לא פחות מדיקטטור, ולכן הם מחפשים לבנות תאוריה שלמה אודות היכולת של הממשל לפברק טרגדיה לאומית על מנת לקדם פוליטיקה.
בינתיים, למרות שמומחים שעברו על הסרטון הוויראלי הצליחו להפריך אחת אחרי השנייה את כל הטענות שמועלות בו, ימשיכו הקונספרטיבים לבחוש ולהמציא תאוריות קשר חדשות. והכי מפחיד, יהיה מי שירצה להקשיב להם.