"אדידס מציעה 3,100 נעליים, חולצות טריקו ומסיכות חינם לכולם": וירוס חדש מסתובב הבוקר בוואטסאפ וברשתות החברתיות. מדובר בהודעה זדונית המפרסמת "מבצע" של חברת אדידס, אלא שהמבצע לא אמיתי - והקישור שמצורף להודעה כלל לא מוביל לאתר הרשמי של החברה, אלא לאתר מפוקפק שמבקש מכם למלא את פרטיכם "כדי לזכות", ולאחר מכן - להפיץ אותו לחברים נוספים.
איך תדעו שההודעה שקרית?
-
בהודעה השקרית, בה נכתב שאדידס מציעה 3,100 פריטים בחינם, מצורפות גם "הוראות למימוש המבצע". לפי ההוראות, כל משתמש יכול להשתתף "רק פעם אחת" במדיניות של כל הקודם זוכה - ואין צורך לשלם דבר. מתי נתקלתם במבצע כזה במציאות?
-
ההודעה משווקת את המבצע כחלק מ"חגיגת יום השנה של אדידס", למרות שחברת ההלבשה והביגוד הוקמה בכלל ב-18 באוגוסט 1949.
-
כדאי להעיף מבט על הקישור שמצורף בסוף ההודעה. כתובת המתחם היא "owo-owo.vip"; אין שום דבר בכתובת שעלול להעיד על כך שהאתר שייך לאדידס, ובטח שלא מדובר באתר הרשמי של אדידס בישראל, שכתובתו "www.adidas.co.il". נסיונות מתוחכמים יותר להונאה ולפישינג היו משתמשים בכתובת דומה יותר לזו של אדידס, למשל, addidas, adidaas או adidass.
מה אפשר לעשות אם לחצתם על הקישור?
קודם כל, אל תלחצו על קישורים כאלה. אם מילאתם את פרטי ההתחברות שלכם לאימייל או לפייסבוק, למשל, כדאי להחליף סיסמה - ולהיזהר מהודעות וממיילים חשודים נוספים שיגיעו אליכם. מעבר לכך, כדאי להפעיל סריקת אנטיוירוס במחשב. אם הקלקתם מהסמארטפון, כדאי להעביר אותו למצב טיסה, לוודא שיש לכם גיבוי בתוקף, ולבצע שחזור הגדרות יצרן, אם אתם מרגישים שהמכשיר שלכם נפגע.
איך אפשר להימנע מליפול בפח?
כדי לא ליפול בפח של וירוסים והודעות שקריות, כדאי לקרוא טוב את ההודעה, לחשוב האם המבצע הגיוני - ולבסוף, לבדוק את כתובת האתר בשבע עיניים. מעבר לכך, חשוב לעדכן את מערכת ההפעלה ואת הדפדפן שלכם בהתאם לצורך.