מאט סטופרה היה בטוח שחשבון האייקלאוד שלו נפרץ כשמצא יום אחד תמונות משונות של אדם שאינו מכיר בטלפון הנייד שלו. הוא עבר על התמונות באלבום שלו, כשלפתע הבחין בצילומי סלפי של אדם אסייתי על רקע עץ תפוזים, ותמונות נוספות של זיקוקי דינור, מסעדות ותפריטים שצולמו ככל הנראה בסין.
סטופרה, כתב ניו יורקי שעובד ב"באזפיד", שם לב שתמונות חדשות צצות בכל יום בנייד שלו – תמונות של ילדים, מכוניות וצמחים. כשסיפר על כך לחבריו הם הגיעו יחד למסקנה שהאייפון שלו, שנגנב שנה לפני כן בבר במנהטן, מצא איכשהו את דרכו לסין.
ב"אפל סטור" אישרו את החשדות כשסטופרה הגיע אליהם באותו יום, ויחד איתם נכנס לחשבון האייקלאוד שלו. "כצפוי, האייפון הישן שלי היה מחובר לרשת", כתב מאט במאמר שלו לבאזפיד. "האייפון הגנוב שלי הגיע מאיסט וילג' לסין. מדהים". זו היתה הסיבה לכך שתמונותיו של "איש התפוזים" הסיני הגיעו לנייד החדש שלו – הבעלים החדש של הטלפון הגנוב פשוט היה מחובר לחשבון האייקלאוד מבלי לשים לב.
אבל סטופרה הודה שנקשר לאיש התפוזים. "הייתי עצוב, למען האמת. אהבתי לראות את התמונות והעדכונים שלו וכל עוד לא היתה לו גישה לפרטים שלי, הייתי בסדר עם זה". למרבה המזל, זו היתה רק תחילתו של הקשר בין השניים.
אחרי שסטופרה פרסם את סיפורו ברשת יחד עם התמונות שנמצאו במכשירו, גולשים מסין החלו לשתף אותן ברשת החברתית הסינית וויבו (Weibo). הסיני האלמוני זכה לכינוי "האח תפוז" (Brother Orange) בגלל אותו עץ שכיכב בתמונות הסלפי שלו. עד מהרה הפך מאט בעצמו לסלב-רשת בסין, כשאלפים קראו ושיתפו את הסיפור המדהים שלו.
בזכות תמונות הבניינים והמסעדות זיהו גולשים מקומיים כי האייפון נמצא בגואנגדונג והחלו לנסות ולגלות את זהותו של האח תפוז. זה לא לקח זמן רב עד שאחיינו נתקל בסיפור של סטופרה, צילם את האייפון המדובר והעלה את התמונה לרשת.
האיש, שרכש את המכשיר בסין מבלי לדעת שהוא גנוב, יצר קשר עם סטופרה באמצעות בלוגר מקומי ואף הזמין את הכתב הניו יורקי לבקר בעירו ולהתארח בביתו – סיום הולם לסיפור ההיכרות הבלתי שגרתי הזה. "אני חושב שזה הולך לקרות באמת", אמר סטופרה ל-CNN. "אני מתרגש מאוד לבקר בסין. האנשים שם היו כל כך חמים כלפיי, וכל העניין פשוט מרגש". מי יודע, אולי גם הוא יזמין את חברו החדש לבקר בתפוח הגדול – למרות שהוא יותר איש של תפוזים.