אישה סינית יושבת על כיסא מנהלים, מולה שלוש שורות של אייפונים, ובסך הכל לפחות 45 מכשירים, ואולי אף מעל 50. מודבקים באופן מסודר לשולחן עץ נטוי. על כולם, כך נראה, פתוחה חנות האפליקציות של אפל. סביבה עמדות עבודה נוספות מלאות אייפונים. והכל, לפי הסימנים, במטרה אחת: לגרום לכם להוריד אפליקציות.
התמונה הזו שותפה בשירות המיקרו-בלוגינג הסיני המקביל לטוויטר, Weibo, לפני כשנה, בצירוף הטקסט "עובדת חרוצה בתמרון דירוג האפ-סטור". עד מהרה היא הפכה לווידראלית ומאז היא מסתובבת ברשת ומהווה עדות לתעשייה משגשגת.
לפי אתרים סינים, חברות במדינה מספקות לכל מפתח אפליקציות הבטחה להביא את האפליקציה שלו לעשירייה הראשונה של האפליקציות המורדות ביותר בחנות של אפל. מחיר השירות הוא 70,000 יואן (כ-39,000 שקל) מראש על הכנסת האפליקציה לעשירייה היוקרתית, ו-405,000 יואן (כ-224,600 שקל) לשבוע על "תחזוקה" - כלומר השארת האפליקציה בצמרת.
בחלק מהאתרים צוין שרשמית, השירות מפורסם באתרי מסחר סינים במחיר של יואן אחד (כחצי שקל), אך לאחר התשלום מתנהל מו"מ על המחיר המלא דרך אפליקציית הצ'ט QQ, המתחרה הסינית לוואטסאפ שמזנבת בה ובמסנג'ר מבחינת מספר המשתמשים עם קרוב ל-900,000.
נציין כי מקור התמונה לא ידוע, כך שיש סיכוי שמדובר בתמונה שהוצאה מהקשר - אם כי מה שרואים בה לא משאיר יותר מדי מקום לספק. בכל אופן, חברות שמעסיקות עובדים במדינות מתפתחות, בהן המשכורות נמוכות, וגובות כסף ממפתחי שירותים במדינות עשירות כדי לקדם את השירותים שלהן על ידי העלאתן לרשימת האפליקציות המורדות בחנויות של אפל וגוגל, הן תופעה מוכרת, שגם זכתה לסצינה משלה בסדרה "סיליקון ואלי":