כולנו מורידים אפליקציות מבלי לחשוב פעמיים, במיוחד אם הן חינמיות. מצד שני, רובנו מזלזלים בתנאי השימוש. אז מה אם האפליקציה מבקשת אישור גישה לאנשי הקשר שלנו? למי אכפת אם היא יכולה להפעיל בעצמה את המצלמה, או לשלוח מיילים ביוזמתה? רגע, מה?
סרטון חדש של Silent Circle, ארגון ששם לו למטרה להגן על פרטיות המשתמשים, מציג ראיונות עם עוברי אורח בארה"ב שמתבקשים לקרוא, כנראה בפעם הראשונה בחייהם, את תנאי השימוש של אפליקציות האהובות עליהם. התגובות המופתעות שלהם מעידות בבירור שהם לא בדיוק שומרים על עצמם כמו שהיו רוצים.
"למה שהם ירצו לשנות את יומן השיחות שלי?" שואלת אחת המשתתפות. "אני מאשר לאפליקציה לדעת איפה אני נמצא. רגע, זה משהו שאף אחד לא צריך לדעת", מוסיף אחר, ומשתתפת נוספת מסכמת: אני מרגישה שאני מוותרת על חיי לטובת האפליקציה".
אחת האפליקציות שמעוררת הכי הרבה דאגה בהקשר זה היא פייסבוק. האפליקציה שזמינה למכשירי אנדרואיד למשל, כוללת רשימת הרשאות ארוכה למדי, בה ניתן למצוא את הסעיפים הבאים: הוספת אירועים ללוח שנה, שליחת דואר אלקטרוני לאורחים ללא ידיעת המארח, גישה לרשימת אנשי קשר, מיקום מדויק, מחיקת תוכן מהתקן אחסון ה-USB ועוד. חלק מההרשאות הללו מתקבל על הדעת, חלק אחר מופרך למדי - אבל הכי חשוב: רובנו כלל לא מודעים לקיומן.
השאלה היא, אם נקרא את תנאי השימוש ונהיה יותר מעורבים - האם זה באמת ימנע מאיתנו להוריד אפליקציות?