מבצע "שומר החומות" עורר סערה ברשתות החברתיות, שכשלו בניסיונותיהן להתמודד עם הדיסאינפורמציה שהשתוללה בהן. אם בצד הישראלי טענו שפייסבוק ואינסטגרם מפעילות צנזורה על פוסטים ועל דפים, אחד מהם בולט במיוחד עם 77 מיליון לייקים – כעת בצד השני מרימים הילוך ונוקמים ברשת החברתית בטענה ש"צנזרה תכנים פרו-פלסטיניים". בסוף השבוע האחרון יצא לפועל מבצע ויראלי חסר תקדים, בו המוני משתמשים הורידו את הדירוג של פייסבוק בחנות האפליקציות של אפל. פייסבוק פנתה לאפל בבקשה להסיר את חוות הדעת השליליות – אך זו לא נעתרה לבקשתה.
לפי הפרסום ברשת החדשות NBC וב"אינסיידר", הדירוג של פייסבוק צנח תוך פחות משבוע מ-4 ל-1.3 כוכבים, כשרוב חוות הדעת החדשות סימנו כוכב אחד בלבד. בתגובות, המדרגים כתבו שפייסבוק "מנצזרת האשטגים כמו #FreePalestine ו-#GazaUnderAttack".
לאור שטף הדירוגים השליליים, מהנדס תוכנה בפייסבוק כתב ברשת הפנימית של החברה שהמשתמשים "כועסים על האופן שבו אנחנו מתמודדים עם הסיטואציה. הם מרגישים שהם מצונזרים, מקבלים חשיפה מוגבלת, ובסופו של דבר מושתקים. כתוצאה מכך, המשתמשים שלנו החלו להביע את מחאתם עם דירוג של כוכב אחד". ב-NBC אף מציינים שהאירוע קוטלג במערכת האירועים של פייסבוק בתור SEV1 – דרגת החומרה הגבוהה ביותר.
לא מדובר בפעם הראשונה שהצד הפלסטיני מתלונן על צנזורה. בשיאו של המבצע לפני כעשרה ימים, דיווח אתר החדשות באזפיד על הסרת פוסטים באינסטגרם עם התגית "אל אקצא". זאת, מאחר שסומנו על ידי האלגוריתם בתור פוסטים שנקשרים לארגוני טרור. בדיווח באתר באזפיד נטען שהתקרית עוררה סערה בקרב עובדים בחברה, שטענו שפייסבוק "מסתירה תכנים הנוגעים לאלימות הישראלית בעזה".
גם בצד הישראלי עלו דיווחים על צנזורה והסתרה מגמתית של פוסטים ודפים. מוקדם יותר החודש, פייסבוק הסירה ללא התראה את הדף הפרו-ישראלי Jerusalem Prayer Team, הכולל 77 מיליון עוקבים. את הדף מנהל הסופר והעיתונאי הנוצרי-ציוני ד"ר מייק אוונס, שעומד בראש העמותה Friends of Zion ("ידידי ציון"). לפי אוונס, גולשים שמתנגדים לקיומה של ישראל טענו שפייסבוק "סימנה להם לייק בדף ללא ידיעתם", והחלו להציפו בתגובות אנטישמיות חמורות, לרבות תמונות וציטוטים של היטלר. הנושא הובא לידיעת משרד החוץ בשבוע שעבר, אך פייסבוק טרם החזירה את הדף לאוויר. גם פניית מערכת NEXTER בנושא לא נענתה.
בסוף השבוע האחרון (שישי) דיווחנו ב-NEXTER על חסימת ושחרור חשבונה של ים גרמן, צעירה מחיפה שפרסמה באינסטגרם פוסט תמיכה במדינת ישראל – ונחסמה אחרי שהוצפה בתגובות פרו-פלסטיניות. לאור החסימה, היא פנתה לאינסטגרם באופן רשמי, ונענתה כעבור 24 שעות שלא ניתן לערער על מחיקת החשבון. כעבור שלושה ימים נוספים, היא פנתה לנציגות פייסבוק בישראל, ורק אז החשבון חזר.