פייסבוק הודיעה שלא תשתמש יותר בתוכנת זיהוי פנים כדי לזהות פנים של אנשים בתמונות וסרטונים. ההכרזה מגיעה על רקע חששות הולכים וגדלים לגבי האתיקה של טכנולוגיית זיהוי פנים, אשר יכולה לפגוע בפרטיות, להיות מוטה גזעית ולעיתים גם לא מדויקת.
הרגולטורים עדיין לא סיפקו כללים ברורים לגבי אופן השימוש בטכנולוגיה זו, כך מסרו בחברה. עד עכשיו, משתמשים בפייסבוק יכלו לבחור אם לאשר את השימוש בתוכנה שתסרוק את פניהם בתמונות ותודיע להם אם מישהו אחר בפלטפורמה פרסם תמונה שלהם.
בפוסט שפרסם בבלוג ג'רום פסנטי, סגן הנשיא של המחלקה לבינה מלאכותית בחברה, הוא כתב: "בתוך אי הוודאות המתמשכת הזו, אנחנו מאמינים שהגבלת השימוש בזיהוי פנים לקבוצה מצומצמת של שימושים היא ראויה".
בשנת 2019 מחקר של הממשל בארה"ב הראה כי אלגוריתמים של זיהוי פנים היו הרבה פחות מדויקים בזיהוי פנים של אפרו-אמריקאים ואסייתים מאשר פנים של אנשים לבנים. מחקר נוסף מצא שהייתה סבירות גבוהה יותר לזיהוי פנים שגוי של נשים אפרו אמריקאיות.
בשנה שעברה פייסבוק שילמה 550 מיליון דולר לקבוצת משתמשים באילינוי שטענו שכלי זיהוי הפנים שלה מפר את חוקי הפרטיות של המדינה, בתיק שנמשך מאז שנת 2015.
חברות טכנולוגיה אחרות כמו אמזון ומיקרוסופט השעו גם הן את מכירת מוצרי זיהוי הפנים למשטרה, לאחר שהשימושים בטכנולוגיה זו הפכו שנויים יותר במחלוקת.
פייסבוק, שמחזיקה גם באינסטגרם ובוואטסאפ, נקלעה ללחץ הולך וגובר מצד רגולטורים ופוליטיקאים בנושא הפרת הפרטיות. זאת, בנוסף למסמכים הפנימיים שהדליפה עובדת החברה לשעבר, פרנסס האוגן, שהראו כי הרווחים של פייסבוק היו חשובים לה יותר מאשר בטיחות ורווחת המשתמשים. בשבוע שעבר, על רקע הסערה, מארק צוקרברג הכריז על שמה החדש של החברה – מטא.