אם אתם בגיל גיוס ואוהבים או אוהבות להעלות תמונות לאינסטגרם, לסחוף קהל בסנאפצ'ט ולהיות פעילים בשאר הרשתות החברתיות, יש מי שמחפש אתכם - השירות הלאומי אזרחי.
כן, אפשר להתנדב למערך הדיגיטלי ולתעד את הפעילות של המתנדבים האחרים במסגרת שירות שמחליף את הצבא, ולקבל את כל הזכויות וההטבות שמקבלים מתנדבים ומתנדבות אחרים - דמי כלכלה, נסיעה חינם (במגבלות מסוימות) בתחבורה ציבורית, מנעק שחרור ופקדון של כ-15,000 שקלים, ולחלק מהמתנדבים גם מגורים.
מי שמגייס את מתנדבי הדיגיטל הללו היא עמותת שלומית, אחד מהארגונים שמרכזים את פעילות השירות הלאומי אזרחי וקולטים בנות, בנים ובני מיעוטים להתנדב. הצעירות והצעירים המתנדבים בעמותה, לפי הודעתה, הם בוגרי תיכון בגילאי 18-24 בעלי פטור מצה"ל. בנים ובנות יהודיים, חילונים ודתיים, עולות ועולים חדשים, בנות ובנים ממגזר המיעוטים.
"בניית נבחרת מדיה חברתית של העמותה מאפשרת לנו לעדכן על מסלולי התנדבות בפני צעירים שחיים ברשתות החברתיות וקיבלו פטור מהצבא", אומרים בעמותה. נכון לעכשיו לעמותה יש עמוד פייסבוק בלבד, ובין השאר בשביל זה מגייסים מתנדבים נוספים - להקים עמודים ברשתות החברתיות הנוספות בהן נמצאים בני הנוער. המתנדבים ישוחחו עם פעילים, יראיינו אותם ויתעדו את הפעילות של המתנדבים האחרים בשירות.
בעמותה מבהירים שאי אפשר להתחיל את השירות הלאומי מיד בפרסום תמונות לאינסטגרם ותחזוקת עמוד פייסבוק. התנאי להצטרפות הוא ותק של שנה בשירות הלאומי, בעבודות התנדבות אחרות. "גם בצה"ל יש מפעילי רשתות חברתיות ויצרני תוכן המופנה לציבור בגל"צ ודו"צ", אומרים בעמותה.
"אין להמעיט בחשיבות של התקשורת עם הציבור, זה לא שנפתח 'שוק' שעשרות ומאות צעירים יעבירו את זמנם ברשתות ויקראו לזה שרות לאומי, מדובר בשני מתנדבים שיחרשו את הארץ יום-יום כדי לדווח לנוער שחי ברשתות החברתיות על הנעשה בכל סוגי השרות הלאומי בכל האזורים. כך שמי שלא יכול להתגייס מסיבה בריאותית או אחרת ועדיין רוצה לתרום, יוכל להיחשף למסלול ואופי הפעילות שמתאים לו דרך הרשתות החברתיות ובכל זאת לתרום מזמנו לחברה בישראל".