איירין - סופת ההוריקן הקטלנית, שכבר גבתה את חייהם של 10 בני אדם, השאירה מעל 2 מיליון אנשים ללא חשמל וגרמה לנזק עצום ממשיכה להכות בארה"ב. המדיה החברתית והסלולרית מספקות מענה מיידי לאסון הגדול.
עוד לפני הגעתה של איירין עלו מספר אתרים עם עדכונים שוטפים שנועדו לעזור לעקוב אחרי הסערה המתקרבת. מלבד הפרטים ה"קריטיים" כמו מהירות וכיוון הסופה ניתן למצוא בהם פרטים רבים נוספים שיכולים להיות רלוונטיים, במיוחד עבור אנשים שנמצאים באזור:
National Hurricane Center (מרכז ההוריקן הלאומי) האתר החשוב ביותר עבור אלה שרוצים לעקוב אחרי הסופה, והוא למעשה נוצר כדי לעקוב אחרי שלל סופות ההוריקן בארה"ב. האתר מרכז בתוכו את כל המידע הישיר על ההוריקן שמתקבל ממנהל האקלים והאוקיינוסים האמריקני (NOAA) בשילוב עם תמונות לווין ועוד מספר מפות שמראות תחזית ומהירות הסופה.
Google Crisis Response שירות שמבוסס על המפות של גוגל, גם הוא בשיתוף עם מנהל האקלים והאוקיינוסים האמריקני (NOAA), ומאפשר לצפות בצפיפות עננים, לחשב הסתברויות לסערה באזורים השונים, ולהתעדכן אילו אזורי חוף נמצאים בסיכון רב ותחת "אזהרה" להתרחק מהם.
עוד דרך נוחה לראות עדכוני סופה היא דרך האתר הגדול Weather.com. גם שם יש מפות, עדכונים ותחזיות. כמו כן, סרטונים שקשורים לסופה וערוץ וידאו לייב של מטאורולוגים, עם ניתוחים והשלכות.
כמובן יש עוד מספר אתרים בולטים שניתן להתעדכן בהם: Weather Underground, MyWeather.com ,Jeff Masters WunderBlog ו- Stormpulse.
מפה מקוונת שמראה את אזורי הפינוי ומרכזי הפינוי בניו יורק בצורה נוחה ופשוטה למשתמש.
וגם בטלפון הסלולרי:
אפליקציית הוריקן לאייפון שמחירה 2.99 דולר, נותנת מידע מפורט מאוד על הסופה, על שינויי מזג האוויר. היא מתעדכנת בזמן אמת ומראה את ההוריקן כפי שהוא נראה באזורים השונים ונקלט באותם רגעים. היא מאפשרת לראות את התמונה הכוללת או להתמקד באזורים מסוימים.
האפליקציה כוללת את כל המידע החשוב על ההוריקן, תמונות לווין, מידע על סערות דומות שהיו בעבר, תחזית מזג האוויר וטמפרטורת הים. כמו כן ניתן לצפות בה בחדשות וסרטוני וידאו שקשורים להוריקן ולקבל התראות מיידיות אם מסנכרנים אותה עם טוויטר.
גם משתמשי אנדרואיד יכולים להוריד מספר אפליקציות ייעודיות
Hurricane Hound אפליקציה שנבנתה במיוחד למעקב אחרי סופות. היא בולטת בממשק משתמש נוח וברור. כל סופה עם החוזק והכיוון שלה מסומנות על המפה בצורה ברורה מאוד שגם אנשים שלא מבינים במפות וסערות יבינו על מה מדובר. בנוסף למה שעומד לקרות, ניתן לראות איפה כל סופה כבר עברה ואיפה היא נמצאת כרגע. המחיר 1.99 דולר.
שתי אפליקציות דומות נוספות לאנדרואיד HurricaneSoftware ו- WPBF Hurricane
ומה קורה ברשתות החברתיות?
פייסבוק
פייסבוק היא אמנם הרשת החברתית הגדולה בעולם, אבל היא אינה המקור הנוח ביותר לקבלת התראות בזמן אמת, בשונה מטוויטר למשל, היעדר המיידיות שלה משפיע על השימוש בה בזמן אסונות ואירועים גדולים, הן בקרב אנשים והן בקרב מוסדות רשמיים.
מי שיחפש בפייסבוק את ההוריקן ימצא מעט מאוד דפים קשורים או מידע כלשהו, עם זאת גם בפייסבוק ניתן להיעזר בעמודים ייעודיים כמו Global disaster relief (סיוע בעת אסון גלובלי).
הטוויטר של איירין
במקביל נפתח חשבון טוויטר תחת השם איירין (Irene@) שמצייץ כביכול בשמה של הסופה. הציוצים שלה מסתכמים בעיקר במשפטים כמו: "העניין הוא שאני לא רוצה לפגוע באף אחד, אבל אני לא לגמרי שולטת במה שאני עושה". מלבד שנינויות למיניהן החשבון יכול גם לשמש לעזרה, בין היתר "היא" מרטווטט שם הודעות הנוגעות לסופה שנכתבו על ידי גופים רשמיים, למשל ציוצים מחשבון הטוויטר של עיריית ניו יורק. נכון לעכשיו כבר מעל 10,000 אנשים עוקבים אחרי החשבון.
מי שירצה לראות את כל הציוצים שקשורים לסופה בטוויטר, יכול לחפש אותה בהאש טאג #Irene, גם עיריית ניו יורק מספקת זרם עדכונים שוטפים מרשים.
חשבונות רלוונטיים נוספים בטוויטר ששווה לעקוב אחריהם: הצלב האדום, FEMA (הסוכנות הפדרלית לניהול מצבי חירום).
ואם תרצו לצפות בתמונות מההוריקן תוכלו להיכנס לאינסטגראם.