הם בקושי הספיקו לנסוע לטיול אחרי צבא ועדיין זוכרים את הבגרויות בתיכון, אבל יוצאי מדור הניו-מדיה החדש של דובר צה"ל הספיקו כבר לכבוש את דפי הפייסבוק והרשתות החברתיות של ראשי המפלגות. מאז שחרורם פוצל המדור למדורים השונים בתוך דובר צה"ל, אבל הם נותרו כקבוצת חברים טובים. את הוויכוחים הפוליטיים והסודות הפוליטיים הם משתדלים להשאיר בצד.
טופז לוק (22), מנהל הדיגיטל של "הליכוד"
מעמוד משמים למדי הפך לאחרונה דף הפייסבוק של ראש הממשלה, בינימין נתניהו, לחי ובועט לא פחות מזה של חבריו מימין ומשמאל. מה עומד מאחורי השינוי? מדובר, כמובן, בעבודת מטה של מנהל הקמפיין בליכוד, ניר חפץ, וחברת הפרסום שאחראית לסרטונים שמשחררת המפלגה. אבל חלק לא פחות נכבד בשינוי לקח צעיר בן 22 בלבד בשם טופז לוק.
לוק, במקור מאשקלון וכיום מתגורר בפתח תקווה, הוא מנהל הדיגיטל של המפלגה: הוא אחראי על כתיבת מרבית הסטטוסים שעולים בעמוד הפייסבוק של נתניהו ומרכז את צוות הניו מדיה של המטה, הממוקם באור יהודה וכולל היום גם משתמש טוויטר פעיל וחשבון אינסטגרם של ראש הממשלה. הוא הצטרף למטה נתניהו לקראת השקת קמפיין הבחירות ומאז הוא מנסה להפוך את עמוד הפייסבוק היבשושי-משהו של ראש הממשלה לפעיל וצעיר יותר, כזה שגם מציג את הפן האנושי והמשפחתי יותר של ראש הממשלה. ובימים אלה המלחמה קשה מתמיד.
את הניסיון בתחום צבר עוד לפני גיוסו לצה"ל, במסגרת קידום אינטרנטי שעשה לעסקיהם של הוריו בתחום תיירות המרפא והנדל"ן בגרמניה ובפלורידה. במדור הניו-מדיה של דובר צה"ל הוא גם הספיק להכיר את יאיר נתניהו, ששירת בענף השכן - תקשורת בינלאומית. לפני כשנה הוא השתחרר מהשירות. לצדו של לוק משרתים עוד 4 מחבריו יוצאי המדור: יונתן אוריך, דימה גלנץ, אופיר כהן וליטל פרי.
דניאל כהן (21), חבר בצוות הדיגיטל של "כולנו"
דניאל כהן, בן 21 מרעננה, גויס על ידי צוות הדיגיטל של "כולנו" בראשות משה כחלון. "הקמנו את כל המערך בשבועות האחרונים ואין ספק שזה היה מאתגר", הוא מספר ומציין כי הוא מנהל בעיקר את הפלטפורמות החברתיות של המפלגה: העמודים של כחלון ושל שאר חברי המפלגה, כמו גם חשבונות הטוויטר והיוטיוב.
על החברים המפוזרים במפלגות השונות הוא מספר: "אנחנו חברים מאוד טובים, בלי קשר לבחירות. אנחנו יושבים ביחד כל שבוע וכמובן שהנושאים האלו עולים, אבל אנחנו נמנעים מלדבר על העבודה עצמה, בגלל שאנחנו עובדים במפלגות שונות". כהן מודה כי "יש גם ויכוחים, כמו תמיד אצל חברים, אבל אנחנו מודעים מאוד לגבולות הגזרה (אגב ביטויים של יוצאי דו"צ) ולא מערבים את העבודה עצמה בוויכוחים".
אופיר חלפון (21), מנהל פרויקטים בענף הדיגיטל של מטה "מרצ"
חלפון, תושב תל אביב, עוד לא הספיק להתאושש מהשירות הצבאי וכבר מצא את עצמו עובד בכל הכוח במטה הבחירות. "השתחררתי, עשיתי טיול של שבועיים באירופה וקצת פחות מחודש לאחר השחרור התחלתי לעבוד במטה של מרצ", הוא מספר. "זה התחיל כשקיבלתי הצעה מאחת המפלגות שאני פחות מתחבר לאג'נדה שלה. בתור חייל משוחרר, זה לא הדבר הראשון שאתה חושב עליו - אתה חושב יותר על לטייל, לבלות ולהתנתק מהמערכת. להצעה הראשונה שקיבלתי סירבתי, אבל היא העלתה בי את המחשבה על התחום. כמה ימים אחרי זה, כשחשבתי על זה, הבנתי את המשמעויות ואת ההזדמנות שטמונה בהצעה כזאת, את ההזדמנות להשפיע בבחירות גורליות, והתחלתי לחפש באופן עצמאי לאיזה מפלגות אני רוצה להשתייך".
כיום חלפון עובד כמנהל פרויקטים בתחום הדיגיטל במטה מרצ ומתמקד בעיקר בפרויקטים לטווח הארוך, כמו אתרים חדשים או פרסום באנרים. היום שלו במטה שביד חרוצים מתחיל לדבריו "בתשע בבוקר, בימים טובים נגמר בשמונה-תשע בערב ובימים של עליית קמפיינים זה יכול להיות גם בשתיים בלילה". במקביל, הוא לומד לתואר ראשון בניהול ותקשורת באוניברסיטה הפתוחה.
איך מתמודדים עם החברים שעובדים במפלגות מתחרות?
"בתחילת הדרך יצא לי לדבר עם חבר שעובד במפלגה מתחרה, כדי להתייעץ איתו בעניין התפקיד. מבחינת העבודה עצמה – אני כן מסתכל על העבודה של המפלגות האחרות כאל עבודת המתחרים, אבל גם מפרגן לחברים כשאני רואה שהם עשו עבודה טובה".
סשה דרטווה (29), מנהל פרויקטים בתחום הניו-מדיה ב"יש עתיד"
דרטווה הוא המפקד לשעבר של החבורה. מי ששימש בעבר כרמ"ד ניו-מדיה בדובר צה"ל וזכה לשבחים במהלך מבצע "עמוד ענן", מכהן כיום כמנהל הפרויקטים בתחום הניו-מדיה של "יש עתיד". דרטווה, בוגר לימודי תקשורת במרכז הבינתחומי בהרצליה, השתחרר מצה"ל בדרגת סגן ולפי כתבה בעיתון "הארץ" עלה לארץ לבדו בגיל 18 מבלגיה. למטה המפלגה הוא הביא עוד שלושה מתוך משוחררי המדור שפיקד עליו: מתן גלין, יסמין נקש ועידן סונסינו.