23 מיליון מתוך 271 מיליון משתמשי רשת המיקרו-בלוגינג טוויטר עשויים להיות רובוטים, כך חשפה החברה בדו"ח שהגישה לוועדה האמריקאית לבורסות וניירות ערך (SEC) אתמול. משמעות הנתונים הם שכ-8.5% מהמשתמשים הפעילים חודשית ברשת החברתית כנראה אינם בני אדם ואינם רלוונטיים עבור המפרסמים ברשת.
החברה ציינה כי 11% מהמשתמשים הפעילים ברשת מבצעים את כל פעולותיהם דרך אפליקציות שאינן שייכות לה, בעוד הרוב המוחלט משתמשים לפחות חלק מהזמן באתר האינטרנט של החברה או באחת האפליקציות הרשמיות שלה.
החברה הדגישה כי לא כל אותם חשבונות מיותרים, וחלקם עשויים להיות שימושיים ואף חשובים. כך, למשל, נכללים בסטטיסטיקה חשבונות המתריעים על רעידות אדמה, מנטרים פעילות של ממשלות וחברות ברשתות חברתיות ועוד. לדברי טוויטר, כ-5% מהחשבונות מוגדרים כספאם זיופים, והיא עובדת כדי להקטין את הכמות.
נציין כי טוויטר אינה הרשת החברתית היחידה המתמודדת עם בעיית המשתמשים הממוחשבים (בוטים) והמזויפים. פייסבוק מתמודד גם היא עם התופעות הללו, ולפי הערכות המצב בה גרוע מהמצב בטוויטר ואף עלה למפרסמים ברשת החברתית הגדולה בעולם כסף רב שנגרם מלחיצות מזויפות על פרסומות. בטוויטר נזהרים מאוד ולא ממהרים להוציא את מנגנון הפרסום לכלל המשתמשים, כדי למנוע מצב דומה.