"בחירות הטוויטר הראשונות בישראל יוצאות לדרך", כך צייץ השבוע העיתונאי הפוליטי אטילה שומפלבי, ולא סתם. נכון, גם מערכת בחירות של לפני כשנתיים היתה אינטרנטיות באופיה, אך הפעם נראה כאילו כל הפרשנים ורבים מהמועמדים נמצאים בטוויטר. החל מאיילה חסון ועד יונית לוי.
לקראת הבחירות, חברת באזילה ערכה עבורנו בדיקה מיוחדת במסגרתה ניסינו להבין: מי הצייצנים הפוליטיים הכי משפיעים היום, אחרי מי כדאי לכם לעקוב. והנה התוצאות:
מקום חמישי: אלדד יניב
האיש והמהפך. בבחירות הקודמות יניב רץ לכנסת עם "ארץ חדשה", שזכתה לתהילת רשת הודות לסדרת הסרטונים שעלתה ליוטיוב וחשפה פרשיות שונות ומשונות הקשורות לראש הממשלה. בטוויטר הוא מעלה פוסטים אינפורמטיבית - אבל בעיקר עוקצניים.
"שתינו יין אדום ודיאט ספרייט, ודיברנו. שיחה ארוכה, אוהבת, פתוחה. BB הסביר מה קרה לו ואני דיברתי על כמה חשוב שלא נפתיע אחד את השני, והתחבקנו״ בפראפרזה לסטטוס הנזיפה של יאיר לפיד בח"כ קול)
מקום רביעי: נדב אייל
אייל הוא עורך חדשות החוץ של ערוץ 10 אבל בטוויטר הוא מרשה לעצמו להתבטא גם בנושאי פוליטיקה ישראלית. כיאה לזירה, הסטטוסים של אייל ביקורתיים וסרקסטיים, אבל - לא נבזיים.
"יותר מכל בחירות אחרות, הבחירות האלה הן משאל עם על ראש הממשלה. אישית. זימן בחירות בלי שהקואליציה נפלה. הוא הפייבוריט לניצחון. זה משאל- עליו".
מקום שלישי: טל שניידר
בעלת הבלוג הפוליטי המשובח הפלוג' ולצערנו האישה היחידה ברשימה. אצל שניידר תמצאו סקופים, פרשנויות, ביקורת וגם: עדכונים על משרות פנויות בכנסת.
"לבני ולפיד פוטרו. מעניין שבכל ימי החתירה תחת נתניהו בשיא המלחמה נתניהו לא נגע בשר החוץ ושר הכלכלה שיצאו נגדו".
מקום שני: אטילה שומפלבי
הפרשן הפוליטי של ynet. מפרסם ציוצים דעתניים וגם עדכונים בזמן אמת שלא תמיד מקבלים כותרות. בשבועות האחרונים מוביל קו אנטי ביבי.
"נתניהו שכח את הכלל הראשון במלחמה: לעולם אל תשפיל את יריביך. #לפיד+לבני"
מקום ראשון: עמית סגל
הפרשן הפוליטי של חדשות ערוץ 2, האיש שבלעדיו הטוויטר הישראלי היה שומם כמו ישיבת הממשלה הבאה. סגל משלב בציוציו הומור, ציניות, פרשנויות מדויקות והרבה כריזמה. לא לחינם יש לו כבר למעלה מארבעים אלף עוקבים
"מי אמר שלא מקיימים הבטחות? לפיד קיבל ממשלה עם פחות מ-18 שרים".
כמעט ונכנסו לרשימה: ירון אברהם מערוץ הכנסת, רן בנימיני מקול ישראל ועידו בנבג'י, הכתב הפוליטי של גל"צ.