יש לי 4,557 עוקבים בטוויטר לפעמים אנשים חושבים שהגעתי למספר הזה כי התחלתי לצייץ באנגלית ולכאורה יש הרבה עוקבים פוטנציאלים באנגלית, או בגלל המדור השבוע בטוויטר בו אני מפרסם מידי שבוע לינק לטוויטר שלי.
אבל הסיבה יותר פשוטה, הגעתי למעל 4,000 עוקבים כי קניתי לאחרונה 3,000 עוקבים. כל 1,000 עוקבים עלו לי 47 דולר.
תעשיית העוקבים בתשלום מתחלקת לשני סוגים, לפי השיטה הראשונה יש שירותים שמבקשים את הסיסמא לטוויטר, עוקבים בשמך אחרי עשרות אלפי אנשים, מקווים שחלק גדול מהם יעקוב בחזרה, ואז מורידים במכה את כולם, כלומר עושים אנפולואו המוני לכ-20 אלף איש.
הרי לא באמת מעניין אותך לעקוב אחרי כולם אחרי שהם עקבו אחריך בתמורה לזה שעקבת אחריהם. לרוב אלה משתמשים שעוקבים באופן אוטומטי אחרי כל מי שעוקב אחריהם ולא ממש בודקים אם הפסקת לעקוב.
השיטה השנייה, בה השתמשתי מטעמי בטיחות, היא יקרה יותר ולפיה אתה לא צריך לתת את הסיסמא לטוויטר שלך ולא מתווספים לך נעקבים, אלא רק עוקבים.
כל מיני אנשים או חשבונות שנשלטים על ידי השירות מתחילים לעקוב אחריך. הם אפילו נראים אמיתיים, מצייצים מידי פעם ועושים ריפליי לאנשים כל יום.
התשלום נעשה בפייפאל כך שהסיכון נמוך, במקרה הכי גרוע תשלם כמה עשרות דולרים ללא תמורה.
ישנם מספר אתרים בולטים שעוסקים בקנייה של עוקבים
Boosttwitterfollowers – לאתר יש מחירון אטרקטיבי עבור למסלול ללא סיסמא, כלומר המסלול בו נופלים עליכם המון עוקבים חדשים תוך כמה שעות. 500 עוקבים עולים 29 דולר, 1,000 עוקבים 47 וכך הלאה עד שמגיעים ל- 10,000 עוקבים תמורת 429 דולר.
לאחר התשלום פונה אליכם במייל אדם בשם פטריק ושואל על איזה משתמש להפיל את כל העוקבים ומיד רואים תוצאות.
אתר אחר שמציע שירות דומה הוא Buyfollowers, אבל הוא פחות מומלץ כיון שאין לו מייל או תתי-עמודים עם הסברים.
האתר Twitter1k נראה רציני גם הוא לא מבקש את סיסמת הטוויטר שלכם. הוא קצת יותר יקר מזה (1,000 עוקבים עולים 60 דולר).
עוד אתר לדוגמה הוא Buytwitterfollowers, זהו האתר הגדול והידוע ביותר שמבטיח עוקבים בשיטת העקיבה המסיבית, וכאן תצטרכו לתת לו את הסיסמא שלכם. Buytwitterfollowers הוא גם האתר הכי זול מכולם, 1,000 עוקבים עולים 17 דולר. יתרון נוסף שהוא מבטיח את הכסף בחזרה אם אין תוצאות.
נשאלת השאלה למה צריך בכלל לזייף עוקבים והתשובה מאוד ברורה - בטוויטר רק המספרים קובעים. עוקב זה לא חבר, זה נתון, זה משתמש אקראי שהחליט להביע בך אמון והתעניינות בתכנים שלך, או סתם לחץ פולואו מסיבה אחרת.
אחרי אסי עזר למשל עוקבים 19,065 משתמשים, אמיתיים, אך רבים מהם לא פעילים ועזבו מזמן את טוויטר.
הניו יורק מגזין חשף לאחרונה שרק 40 אחוזים מהפרופילים בטוויטר ממשיכים להיכנס לחשבון שלהם לאורך זמן ו"אם בוחנים את הציוצים אליהם נחשף משתמש אקראי בטוויטר, בערך 50 אחוזים מהם צוייצו על ידי אחד מ-20 אלף סלבס הטוויטר שמורכבים מסלבס רגילים, עיתונאים, ובלוגרים".
המסקנה היא שאין באמת הבדל בין העוקבים הפיקטיביים שקונים אותם לעוקבים לא פעילים של אסי עזר למשל.
המגיש פירס מורגן (1,398,507 עוקבים) הודה מאחורי הקלעים ב-CNN שכל העניין בטוויטר הוא תחרות בין סלבס על מספר העוקבים ותו לא.
כל השאר לא משנה.הוא אמר שזה מאוד מביך כשמספר הציוצים עולה על מספר העוקבים ומידי פעם הוא עושה ריטוויט לאנשי ההפקה בתוכנית ואז הם חייבים לו.
יש לכם חשבון בטוויטר? אם כן, כמה עוקבים? אם לא, למה לא?
>> חדשות טובות לחובבי סמסונג גלקסי: התגלתה בעיה חמורה בסוללה של אייפון 4S