"ולריה סולסין הייתה באולם בטקלן, ולא נמצאה. בבקשה שתפו. אין עדיין חדשות ממנה", כך נכתב בהודעה בטוויטר. בפריז פחות מורגלים לאירועי טרור, שבהם יש הרוגים רבים. בהעדר דרך ליצור קשר עם נעדרים, או מקום לחפש בו מידע על שמות הנרצחים, הקרובים והחברים פונים לרשתות החברתיות. שם הם מפרסמים תמונה, שם, פרטים מזהים ומבקשים מכל מי שיודע משהו להפיץ את הבשורה, ולתת מידע. קצת אחרי שפורסמה ההודעה על ולריה, הגיעה תגובה שכנראה היא מאושפזת.

חבריה של ולריה הם רק דוגמה אחת להודעות רבות שעלו בטוויטר בחיפוש קרובים שעדיין לא יצרו קשר מאז שישי בלילה. "וונג יאנג. בן 40. 1.80 מטר", נכתב בהודעה אחת, "עדיין אין חדשות מקולי שנפצעה בקמבודיה הקטנה", נכתב בהודעה אחרת. בתגובה פורסמה תמונה של אישה שמפונה מהזירה ושם נכתב "זו לא היא? :(((".

"מישהו יודע משהו על ניק אלכסנדר?", שאל חברו ג'ו אלן, "הוא עבד בבטקלן הלילה. אנא הודיעו אם שמעתם משהו". ניק בן ה-36 מכר מזכרות של הלהקה האמריקנית במהלך מסע ההופעות שקיימה, ובהמשך התברר שהוא בין הנרצחים. אלן עדכן "נוח על משכבך בשלום ניק. הלוואי שהייתי זוכה לפגוש אותך יותר בתקופה האחרונה, אבל החיים הפריעו לכך". אלן הקדיש לו את "Beatiful Ones" של להקת סווייד.

 

במקביל להודעות ההזדהות והזעזוע ברשתות החברתיות על מתקפת הטרור בצרפת, גולשים רבים נעזרים בטוויטר בשביל לחפש את קרוביהם והם נעזרים בהאשתג  rechercheParis#  בשביל לבדל את ההודעות על הנעדרים, מהודעות אחרות.

 

 

לאחר התקפת הטרור בפריז בשישי בלילה, הרשתות החברתיות הפכו למרכז של הזדהות, הבעת צער, ויכוחים פוליטיים ומקור מידע לאנשים שנכחו באזור ולבני משפחותיהם.

גוגל החליטה לאפשר למשתמשי שירות Google Hangouts להתקשר בחינם לכל מספר טלפון בצרפת. אם יש לכם את אפליקצית Hangouts (אולי אתם עדיין זוכרים אותה כ-Google Talk ורואים אותה כל פעם כשאתם פותחים את הג'ימייל שלכם), פיתחו את החייגן, ותוכלו להתקשר למספרים בצרפת (קידומת +33) ללא תשלום.

פייסבוק הפעילה את מערכת ה-Safety Check שלה, שמבקשת ממשתמשים שנמצאים באיזורי אסון לסמן שהם בסדר, ושולחת הודעת הרגעה לכל החברים הווירטואליים שלהם. אם יש לכם חברי פייסבוק שגרים בפריז ועדיין לא הצלחתם ליצור איתם קשר - מומלץ מאוד להכנס לעמוד הייעודי כדי לוודא שהם בסדר.