שופט בית המשפט המחוזי בעיר סן חוזה שבקליפורניה דחה תביעה לפיה פייסבוק הפרה פרטיות של גולשים על ידי כך שעקבה אחריהם גם מחוץ לרשת החברתית ואף אם לא היו מחוברים אליה כלל.
התובעים התלוננו על כך שמאז 2011 משתמשת פייסבוק בכפתורי ה"לייק", המשולבים בעמודי אינטרנט מחוץ לרשת החברתית, כדי לעקוב אחר היסטוריית הגלישה של כל מי שנכנס לאותם דפים ולהתאים לו פסרסומות. לדבריהם, מעקב אחר משתמשים מחוץ לאתר פייסבוק שאינם רשומים לפייסבוק הוא הפרה של חוקי הפרטיות הפדרליים והמדינתיים כאחד.
אך השופט אדוארד דווילה לא התרשם מהטענות. לדבריו, התובעים לא הצליחו להוכיח שהמעקב גרם להם הפסד כלשהו או אף הפתיע אותם. מעבר לכך, הוא הוסיף כי "החדירה של פייסבוק יכולה היתה להיחסם בקלות, אבל התובעים בחרו לא לעשות זאת". כך, למשל, הם היו יכולים לבחור להתנתק מהמעקב דרך אתר איגוד הפרסום הדיגיטלי, או על ידי שימוש במצב אינקוגניטו ("מצב פורנו") בדפדפן, שמטעה אתרים על ידי ניקוי ההיסטוריה בכל גלישה.
השופט ציין גם כי "העובדה שהדפדפן של המשתמש שולח אוטומטית את אותו מידע לשני הגורמים לא אומר שאחד מהם צותת לתקשורת של המשתמש עם השני", ולאור כל זאת המעקב לא היה בלתי חוקי.
זו הפעם השנייה בה השופט דווילה דוחה את התביעה, לאחר שדחה גרסה קודמת שלה ב-2015. עתה, האפשרות היחידה שנותרה לתובעים היא לטעון שמדובר בהפרת חוזה - סעיף חמור הרבה פחות.
כפתורי ה"לייק" באתרים משמשים את פייסבוק למעקב אחרי גולשים באמצעות קבצי "עוגיות" שהם שותלים בדפדפנים לפחות מאז 2011, וב-2014 החלה פייסבוק להתאים למשתמשים פרסומות לפי רישומי המעקב האלה, לאחר שבמשך זמן רב טענה כי המעקב משמש אך ורק לצרכי אבטחה. עם זאת, את הפרסומות המבוססות על המעקב ניתן לכבות בשתי לחיצות בדף הזה.
דובר מטעם פייסבוק מסר לתקשורת: "אנו מרוצים מפסיקת בית המשפט".