![חיילות בתחתונים (צילום: Photo by Flash90) חיילות בתחתונים (צילום: Photo by Flash90)](https://img.mako.co.il/2013/06/04/SOLDIERSS_i.jpg)
שוב מבוכה לצה"ל שנגרמה על ידי הפצת תמונה בפייסבוק: ארבע חיילות חי"ר מבסיס בדרום הארץ, שהתגייסו לא מזמן, צילמו את עצמן עם מדים מופשלים בחוטיני וחזייה (ואחת ללא מדים כלל). התמונה רצה בעמודי פייסבוק שונים בימים האחרונים ומעוררת זעם בצה"ל.
לפי הדיווח בגלי צה"ל, התמונה העוברה על ידם לדובר צה"ל, וזה מסר שהחיילות יטופלו בהתאם: "התמונה עומדת בניגוד לערכי צה"ל ולהתנהגות המצופה מחיילות וחיילי צה"ל. התמונה צולמה בימים הראשונים לאחר גיוסן של החיילות, והן טופלו בערוץ הפיקודי. בבסיס התקיימה פעילות הסברה נרחבת על מנת להנחיל את הנורמות הצה"ליות ולמנוע מקרים דומים בעתיד. התמונה עומדת בניגוד לערכי צה"ל ולהתנהגות המצופה מחיילות וחיילי צה"ל".
![אין תמונה אין תמונה](https://img.mako.co.il/2024/08/07/replacement_autoOrient_i.jpg)
זאת לא הפעם הראשונה שצה"ל צריך להתמודד עם חיילים שמעלים לרשתות החברתיות תמונות מביכות. לפני מספר חודשים דיווחנו על חייל גולני שנוהג להצטלם באינסטגרם עם ג'ונטים, כלי נשק ובעירום חלקי. בשנה שעברה חיילות הצטלמו בעירום בחדרן כשרק אפוד מכסה את גופן. תמונה מפורסמת אחרת היא של הצנחנים שעומדים עם מכנסיים מופשלים, או זאת של חניכי קורס מ"כים המצדיעים בעירום.
![אין תמונה אין תמונה](https://img.mako.co.il/2024/08/07/replacement_autoOrient_i.jpg)
בנוסף לתמונות מביכות, ישנם גם חיילים הפועלים בניגוד לערכי צה"ל כאשר הם מפרסמים סטטוסים ברשתות החברתיות, כמו למשל חייל גולני שפרסם בפייסבוק "אין יותר טוב מערבי שמת". ישנם עוד מקרים רבים ואין ספק שלמערכת ההסברה של צה"ל ישנה עוד עבודה רבה לעשות, בעיקר בכל מה שקשור לחיילים ברשתות החברתיות.
![חיילי צה"ל מצדיעים בעירום (צילום: Photo by Flash90) חיילי צה"ל מצדיעים בעירום (צילום: Photo by Flash90)](https://img.mako.co.il/2012/08/30/538528_10151235797637176_1412066799_n_c.jpg)