הנציבות האירופית הטילה היום (ה') על פייסבוק קנס בגובה 110 מיליון דולר וטענה כי החברה שיקרה לה, אך מצד שני ציינה כי השקר לא יגרור צעדים של ממש נגד החברה.
לפי הודעת הנציבות, ב-2014 הצהירה פייסבוק פעמיים כי אין לה אפשרות טכנית לאחד בין מידע על משתמשים בוואטסאפ ובפייסבוק. ההצהרה הזו היתה משמעותית להחלטת האיחוד, כמו גם מדינות נוספות ברחבי העולם, לאשר את רכישת וואטסאפ על ידי פייסבוק בכ-19 מיליאר דולר.
אך ב-2016, לאחר שוואטסאפ הודיעה למשתמשים כי תבצע איחוד מידע עם פייסבוק, פתחה הנציבות בחקירה ובסיומה, כך נאמר היום, "מצאה כי בניגוד להצהרת פייסבוק בתהליך בדיקת המיזוג ב-2014, היכולת הטכנית להתאים באופן אוטומטי בין זהויות משתמשים בפייסבוק ובוואטסאפ היתה קיימת כבר ב-2014, וכי צוות פייסבוק היה מודע לאפשרות כזו". במילים אחרות: פייסבוק שיקרה לאיחוד האירופי ולגופי רגולציה במדינות אחרות.
עם זאת, הקנס שהטילה הנציבות על פייסבוק אינו גבוה כפי שניתן לחשוב: לפי החוק האירופי, הנציבות רשאית להטיל קנסות בגובה עד אחוז מהכנסות החברה הנקנסת. ב-2016 נכנסו לכיסה של פייסבוק 27.638 מיליארד דולר, כך שהנציבות יכולה היתה לקנוס אותה ב-270 מיליון דולר (242.4 מיליון אירו). הסיבה לקנס הנמוך יחסית, לפי הנציבות, היא שיתוף הפעולה של פייסבוק עם החקירה.
לדברי פייסבוק, ההטעיה נעשתה בתום לב, והנציבות הוסיפה כי לקחה בחשבון אפשרות שיתברר בעתיד כי לפייסבוק יש את היכולת שטענה שאין לה. לכן, מבחינת הנציבות, האישור על הרכישה נשאר בתוקפו ואין צורך בצעדים נוספים נגד החברה.
עם זאת, פייסבוק עדיין נחקרת על ידי הנציבות ומדינות נוספות על ענייני אבטחת מידע והפרת פרטיות. רק ביום שלישי הודיעה צרפת כי הטילה על החברה קנס בגובה 150,000 אירו, ובשבוע שעבר הוטל על וואטסאפ קנס של 3 מיליון אירו באיטליה.