הנקודה האדומה שעליה מספר לבן - אולי אחד הסימנים המזוהים ביותר עם פייסבוק (חוץ מהלייק) תיעלם מהמסך שלכם - אם רק תבחרו בכך. בגירסאות נסיוניות של האפליקציה ייאפשרו לכם להסיר את המספר שמייצג את ה-FOMO (פחד מהחמצה) שיצרו הסמארטפונים והאפליקציות.
"זה חלק מעבודה שאנחנו עושים בצוות הרווחה (well-being) שלנו", הסביר דובר של פייסבוק ל-TechCrunch, "אנחנו חושבים על הדרך שבה אנשים מנצלים את זמנם באפליקציה, ומוודאים שהזמן מנוצל כהלכה".
OMG...! Thanks Facebook!
— Matt Navarra (@MattNavarra) June 25, 2019
- Mute push notifications toggle!
AND
- Mute notification red dots toggle!!
AND
- Mark ALL notifications as read!!! pic.twitter.com/sbIdjfOIwu
על פי צילומי מסך שהעלה לרשת מאט נוורה, פרשן רשתות חברתיות, יהיה אפשר להגדיר באזור ההתרעות להשתיק את כל ההתרעות, לסמן את כולן כ"נקראו", ולכבות התרעות עם נקודה אדומה בלשוניות שונות באפליקציה.
האפשרות החדשה קיימת אצל מספר מצומצם של נסיינים שפייסבוק בחרה באפליקציות אנדרואיד ו-iOS. אם קיבלתם אותה, זה יהיה תחת הגדרות - התרעות.
פייסבוק, כמו גוגל ואפל, הוסיפו בשנה האחרונה גם אפשרות לראות כמה זמן ביליתם באפליקציות שלה כדי שתוכלו לפקח על זה. אך פייסבוק טוענת שזה לא בגלל שהיא ממכרת. "הייתי מאוד נזהרת משימוש במילה 'ממכר'. המחקר הוא לא חד משמעי. אני חושבת שהשאלה היא האם אני יכול להחליט כמה זמן אני מבלה באפליקציות, והאם אני יכול לשלוט בזה. ואנחנו נותנים לך כלים והדרכה באתרים מיוחדים שהקמנו", אמרה לנו בראיון ל-NEXTER אנטיגוני דיוויס, ראש צוות הבטיחות של פייסבוק העולמית.
לדבריה, השימוש בסמארטפון בכלל, הוא כמו הטלוויזיה פעם, ואנחנו צריכים לילדים שלנו ולעצמנו. "בפעם הראשונה שנתנו לילדה שלנו סמארטפון, ראיתי את ההילה הכחולה הזאת מהחדר שלה בלילה, ואמרתי לה - זה הזמן לכבות את הטלפון אחרי תשע בערב. והיא אמרה לי – אבל את לא מכבה. מה עשינו? קבענו כלל בבית, שמניחים את הטלפון בצד בשעה מסוימת בערב. ואז היה לנו זמן רגוע יותר. ואז זה עניין של כלים נכונים, שיחות נכונות, ולהיות דוגמה אישית לילדים שלכם. אנחנו (בפייסבוק) צריכים לוודא שאנחנו נותנים לכם את הכלים לעשות את זה".