"חיל האוויר הישראלי צבע את אחד המטוסים שלהם בוורוד כהזדהות עם מטופלות סרטן בעודה מונעת ממאות מטופלי סרטן לעזוב את עזה לטיפולים רפואיים. שתזדיין הצביעות ושתזדיין ישראל" - כך כתב שלשום (א') מוחמד מטר, פלסטיני תושב ברלין, בפרופיל הפייסבוק שלו.
שי גליק, פעיל בולט למען ישראל ברשת, הפעיל מייד את הנוהל הרגיל שלו: הוא דיווח על הפוסט לפייסבוק וקרא למאות חבריו ועוקביו ברשת החברתית לדווח עליו גם הם, כדי להפעיל על פייסבוק לחץ להסרת הפוסט. לפחות כמה עשרות ישראלים ענו לקריאה ודיווחו על הפוסט - וכולם קיבלו מפייסבוק תגובות לפיהן "בדקנו את התגובה שדיווחת עליה בשל בגין (השגיאה במקור) הצגת דברי שנאה וגילינו שהיא אינה מפרה את כללי הקהילה שלנו".
באופן עקרוני, פייסבוק צודקת. לכתוב Fuck Israel באמת אינו עובר את ככלי הקהילה, משום ש"שתזדיין ישראל" או "לזיין את ישראל" אינה הסתה ברורה למעשה, אלא דרך ביטוי של שאט נפש.
אלא שכשדברים דומים נכתבים מהכיוון השני, החברה ממהרת להסיר אותם. לצורך הוכחת התיאוריה הזו פתח גליק פרופיל חדש והעלה אליו פוסט בו כתב "הגיע הזמן להגיד נמאס מפלסטינים. לזיין את הפלסטינים". לאחר שהפוסט עלה, הוא השתמש בפרופיל הרגיל שלו כדי לדווח עליו - ותוך דקות הוא קיבל אישור לפיו "בדקנו את הפוסט שדיווחת עליו בשל בגין הצגת דברי שנאה. מכיוון שהוא הפר את כללי הקהילה, הסרנו אותו".
זו אינה הפעם הראשונה שפייסבוק מסירה פוסטים של ישראלים בשל "דברי שנאה" נגד פלסטינים, כאשר מדובר בלא יותר מעלבונות קלים. באופן כללי המדיניות של פייסבוק אינה אחידה או חד משמעית לגבי סבלנות לחופש הביטוי. לצד האיסור המוחלט לכתוב "דברי שטנה", בתנאי השימוש כתוב ""אנשים יכולים להשתמש בפייסבוק כדי לקרוא תיגר על רעיונות, מוסדות ונהלים" וגם "אנחנו מתירים הומור, סאטירה או פרשנות חברתית".
ולמרות הגמישות הזאת, לפני כחודש וחצי הוסר פוסט של אושיית הפייסבוק יותם זמרי לאחר שכתב "פלסטינים מטומטמים" והוא אף נחסם מהרשת החברתית. תומכים שניסו לחקות אותו נחסמו גם הם.
שאלנו את פייסבוק מה ההבדל בין "fuck Israel" ל"לזיין את הפלסטינים". התגובה שלה לא ממש ענתה על השאלה: "אנו מסירים תוכן שפוגע באנשים על רקע גזע, לאום, מוצא אתני, דת, מין, נטיה מינית, נכות או מחלה. אנו מאפשרים להתעמת ברעיונות, מוסדות ואמונות כמו דתות, מדינות וחוקים".