נסו לחפש רגע קנאביס בפייסבוק. רגע, אתם אומרים, אנשים מחפשים קנאביס בטלגראס, ובכלל סחר בסמים, צריכה או אחזקה הם אסורים. משעברנו את ההתחכמות הזו, חפשו את המילה "קנאביס" בשדה החיפוש בפייסבוק. זו התוצאה שתקבלו.
על פי תוצאות החיפוש, אין אפילו עמוד אחד שעוסק בצמח הזה. אבל יש עמוד כזה - של מגזין קנאביס, שעוסק בנושא המריחאונה - לגליזציה, שימוש רפואי ועוד. המגזין כמובן חוקי ולגטימי, והוא לא קטן, יש בו 202,400 לייקים. בניגוד לתוצאות החיפוש, המגזין לגמרי קיים בפייסבוק, אם תקישו על הלינק הזה, תוכלו לגשת אליו - הוא לא נחסם מהרשת, פשוט נעלם מתוצאות החיפוש.
אורן ליבוביץ, בעלי מגזין קנאביס ועורכו, כבר נתקל בקשיים מול פייסבוק, כאשר ניסה להריץ ברשת קמפיין ולגייס כסף להגשת עתירה לבג"ץ נגד מדיניות הפללת צרכני קנאביס. הרשת החברתית אוסרת במדיניות שלה על פרסום רכישה או צריגת סמים, ולא אישרה את הקמפיין, על אף שהוא אינו מעודד שימוש בלתי חוקי בסמים, אלא עוסק בדיון סביבם. לבסוף, אחרי פניה של עיתונאים, הקמפיין אושר.
במקרה הנוכחי, לא רק המגזין נעלם מהחיפוש בפייסבוק. כל חיפוש של פוסט או תמונה הכוללים את המילה קנאביס לא מופיעים בכלל בתוצאות החיפוש. עם זאת, חיפוש של המילה באיות אחר - קאנביס (הא' לפני הנ') - מעלה את העמוד (באיות הנכון) וגם שלל תמונות ופוסטים.
יתכן שמדובר בנסיונות להעלים את המילה לחלוטין, בשביל למחוק את נגע הסמים מהרשת החברתית (פייסבוק אוסרת על עידוד שימוש בסמים). פייסבוק מחקה מתכון ל"עוגה כושית" וכל אזכור (שלילי, או חיובי) של המילה "קוקסינל" לפני שנתיים בנסיון לא ברור לשפר את הפילטרים שלה - ואז נאלצה להתנצל (בערך). יתכן גם שמדובר בבאג שמשבש את החיפושים. יתכן שזה שילוב של השניים.
פייסבוק טרם מסרה תגובה.