מנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, הציג ביום שישי בכנס שנתי של חברת אוקולוס חלק קטן מהפיתוחים לטכנולוגיית המציאות המדומה שעליה עובדת החברה, אותה קנתה פייסבוק לפני כשנתיים וחצי תמורת כשני מיליארד דולר.
באמצעות הטכנולוגיה, שנקראת Toybox, נוכל ליצור אווטארים אנושיים לפי תווי הפנים שלנו, ולהציג אותם במציאות רבודה (VR). האווטארים מסוגלים לחייך, לצחוק או להביע הלם וכעס, כאשר הם למעשה מחקים את האנשים שפעילים אותם עד לרמת הבגדים שהם לובשים.
כך יוכלו שני אנשים לבנות חללים, לשחק ביניהם או לשתף פעולה, זאת בזמן שהאווטארים שלהם מחקים את תנועותיהם והמראה החיצוני שלהם בהנפשה תלת-מימדית. "אנחנו לא יכולים לשכפל בדיוק את תנועת הגוף והזרועות", הסבירה פייסבוק לאחר האירוע. "אנחנו יכולים להעריך בצורה אלגוריתמית את המיקום שלהם באמצעות מיקום הראש והידיים. בחרנו לעשות כך כדי ליצור תחושה יותר אנושית של תקשורת בין אנשים".
עוד ב-TGspot:
כמה שעות ביום אתם משתמשים בסמארטפון?
רוצים כרטיסים לתערוכת הגיימינג הישראלית?
"תנועת שפתיים מדומה יוצרת אינדיקציה לכך שהאדם מדבר, ותורמת לשיחה להיות שוטפת יותר. הקול הוא המנוע לתנועת השפתיים, כאשר המערכת משלבת אותות מהקול, הראש ומיקום הידיים כדי ליצור מצבי רוח ספציפיים. האווטארים מסוגלים להציג רגשות מורכבים כמו 'בלבול', 'סקפטיות', 'האזנה' וכן הלאה".
במהלך ההדגמה התקשרה אשתו של צוקרברג, פריסילה צ'אן, באמצעות אפליקציית פייסבוק מסנג'ר, והיא הוצגה על מסך וירטואלי יחד עם הדמויות הווירטואליות של בעלה ושניים מעובדיו, שטענו שדמותו הווירטואלית של צוקרברג נראית "כמו ג'סטין טימברלייק בצעירותו".
במקביל, הכריז צוקרברג על כוונת החברות לפתח ערכות מציאות רבודה עצמאיות, שלא תלויות במחשב או בטלפון החכם. הוא ציין כי הפרויקט נמצא בשלבים מוקדמים, כאשר יש כבר ערכה פועלת אבל אין עדיין חומרה שתומכת בו. "המטרה היא שאנשים יוכלו לראות וליצור קשר עם עצמים בעולם האמיתי מבלי להיות תלויים בחוטים", אמר. הוא גם הכריז כי פייסבוק הקצתה 250 מיליון דולר כדי לפתח תוכן מקורי לפלטפורמת אוקולוס.