חברות טכנולוגיה לא מגנות מספיק על ילדים מהתעללות, וצריך להחרים אותן. כך אומר סיימון ביילי, מי שאחראי על הגנה על ילדים במועצת קציני משטרה באנגליה, וקצין ראשי במשטרת מחוז נורפולק. הקריאה שלו פתחה מהדורות בבריטניה והופיעה בכותרות הראשיות של אתרי חדשות במדינה.
בבריטניה דנים בימים אלה בהצעה שלפיה חברות טכנולוגיה ישלמו קנסות אם לא יטפלו כראוי בתוכן שמעודד טרור, ובתוכן פדופילי. במקביל, ייערך בשבועיים הקרובים שימוע שבו מוזמנים להעיד ביילי עצמו, ונציגים של גוגל, אפל, פייסבוק, מיקרוסופט ובריטיש טלקום.
ביילי טוען שאפשר לתת לחברות קנסות, אך שזו תהיה "טיפה בים" שלא תשים סוף לבעיה. לטענתו, רק חרם של הציבור יגרום לחברות לפעול נגד פרסום תמונות לא ראויות של קטינים. ב-BBC דווח כי יש 13.4 מיליון תמונות מיניות של קטינים, לעומת רק כ-10,000 בשנות ה-90. אולם הנתונים לא מדווחים על כמה מהם מופצים ברשתות החברתיות ובאפליקציות צ'ט, וכמה מהן מופצים באמצעים אחרים.
ביילי אומר שלחברות יש את היכולת הטכנית והמשאבים להילחם בתופעה של התעללות בקטינים. "אבל אם המותג יוכתם, אולי הנזק יהיה מספיק משמעותי, שהן תהיינה חייבות לפעול", הוא אמר. המשטרה שעליה הוא מפקד במחוז נורפולק פעילה מאוד בפייסבוק, טוויטר ואינסטגרם.
בראיון ל- Press Association, הוא גם יצא נגד ציידי פדופילים שפועלים מטעם עצמם ומנסים לאתר את מי שפוגע בילדים. לדבריו, זה מפריע לחקירות המשטרתיות. "אני לא יכול להכחיש שזה הוביל להרשעות", הוא אמרף "אבל הם גם גרמו לסחיטות, תקיפות, האשמות אל האנשים חפים מפשע, התאבדויות, הרס משפחות, ובשביל מה? לייקים בפייסבוק".